Mainos

Mäkihyppääjä Harri Ollia vastaan nostettiin syytteet

Mäkihyppääjä Harri Olli joutuu oikeuden eteen vastaamaan heinäkuussa Lapinlahdella tapahtuneista liikennerikkomuksistaan. Kihlakunnansyyttäjä Ari Saastamoinen jätti haastehakemuksen Iisalmen käräjäoikeuteen maanantaina.

Olli syyllistyi 80 kilometrin nopeusrajoitusalueella 141 kilometrin nopeuteen. Verikoe osoitti Ollin humalatilaksi 0,67 promillea. Ollia syytetään törkeästä liikenteen vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta.

Hiihtoliiton puolelta lisäsanktioita ei ole tulossa, vaikka Olli todettaisiinkin syylliseksi.

- Tämä on viranomaisasia, eikä Hiihtoliitto ole rankaisemassa häntä tämän asian suhteen. Jo alunperin pohdinnoissamme otettiin huomioon, että hänet voidaan tuomita rattijuoppoudesta, Hiihtoliiton toimitusjohtaja Jari Piirainen kertoi.

Asia käsitellään Iisalmen käräjäoikeudessa kirjallisessa menettelyssä ilman oikeuden istuntoa. Mikäli Olli suostuu menettelytapaan, hänen ei tarvitse olla tilaisuudessa läsnä.

Elokuussa Olli erotettiin mäkihyppymaajoukkueesta, kun hän ei palannut kesä gp -kiertueen aikana joukkueen majapaikkaan sovittuun aikaan.

- Maajoukkuetoiminnassa sattuneet asiat ovat niitä, missä meidän toimivaltamme on olemassa. Meidän tehtävämme on yrittää auttaa miestä mäessä, että hän saisi elämänhallintansa kuntoon ja pystyisi jatkamaan kilpauraansa menestyksellisesti, Piirainen kertoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.