Maistuvat marinadit naudalle, possulle ja broilerille

Aki Wahlman loihtii marinadit possulle, broilerille ja naudalle. Marinadien happamuus mureuttaa lihan rakennetta, mutta muista kuitenkin noudattaa kullekin lihalle sopivia marinointiaikoja.

Marinoinnin muistisäännöt

Älä marinoi lihaa kauemmin, kuin ohjeessa on neuvottu. Jos marinadi sisältää suolaa, se voi imeä lihasta nestettä ja tehdä siitä kuivaa. Marinointiaika riippuu lihan paksuudesta ja reseptistä.

Älä nosta lihaa grillille marinadia valuvana. Kun öljy tippuu grilliin, se syttyy palamaan ja polttaa lihan. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois lihasta ennen grillausta.

Älä pane grillattua lihaa takaisin samaan astiaan tai marinadiin, jossa säilytit sitä raakana. Siinä voi olla raa'asta lihasta peräisin olevia bakteereja.

Kastike: Jos haluat käyttää marinadia kastikkeen tekemiseen, ota sitä talteen ennen lihan marinointia. Näin lihan bakteerit eivät imeydy kastikkeeseen. Voit myös kiehauttaa marinadia, ennen kuin teet siitä kastiketta.

(Lähde: Grillikirja - Herkullisia ruokia, marinadeja, kastikkeita ja höysteitä. Schildts, Helsinki)

Katso tästä Aki Wahlmanin marinointivinkit:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja