Mainio tumma vadelmakääretorttu

Herkullinen tumma vadelmakääretorttu sopii loistavasti jälkiruuaksi tai kahvipöytään tarjoiltavaksi. Voit tehdä kääretorttuviipaleista myös juhlavia leivoksia koristelemalla leivokset kauniisti marjoilla.

Noin 15 viipaletta:

4 munaa
1½ dl ruokokidesokeria
1 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja
1 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2½ dl vadelmasurvosta (sokeritonta)
4 dl kokonaisia vadelmia
1 dl vaahtoutuvaa kevyt vaniljakastiketta (Esim. Flora Vanilla) voi olla vähälaktoosinen
1 dl maitorahkaa (voi olla laktoositon)
1 rkl ruokokidesokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

2. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

3. Levitä marjasurvos tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle, ja laita päälle marjat. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää maitorahka ja mausta seos. Levitä marjatäytteen

päälle ohueksi kerrokseksi. Kääri levy rullalle ja jätä saumakohta alaspäin. Anna kääretortun vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

VINKKI: Tee kääretortusta leivoksia: käytä rahka-vaniljatäytettä kaksinkertainen annos (koko tölkki) ja pursota puolet siitä kääretorttuleivosten koristeeksi. Koristele tuoreilla marjoilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat