Maija Karhin kassi:

- maalaismaksamakkaraa - 3 kongo-perunaa - granaattiomena - vuohenjuustoa - tattiöljyä - säilykekirsikoita - kateenkorvaa - pieni pullo Finlandia-vodkaa

Jyrki Sukulan ja Maija Karhin menu:

Paistettua kateenkorvaa ja tattiöljyllä maustettua perunasalaattia

200 g vasikan kateenkorvaa 1/2 sipuli sitruuna laakerilehti valkopippuria suolaa 1 l vettä kananmuna 3 rkl vehnäjauhoja 3 rkl korppujauhoja nokare voita

Laita vesi kiehumaan. Lisää mausteet, kuutioitu sipuli ja sitruunanmehu. Lisää joukkoon huuhdeltu kateenkorva ja anna kiehua n. 15 min. Nosta kateenkorva pois liemestä, leikkaa viipaleiksi ja mausta suolalla sekä valkopippurilla. Pyörittele palaset ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Paista voissa.

Blue kongo-perunasalaatti

4 blue kongo- perunaa 1/2 hienonnettu sipuli 2 rkl ruohosipulia suolaa valkopippuria 1 tl valkoviinietikkaa 2 rkl tattiöljyä

Kuori ja kuutioi perunat. Keitä kypsäksi, jäähdytä ja lisää hienonnettu sipuli sekä mausteet. Tarjoile paistetun kateenkorvan kera.

Maksapasteijakastike

50 g maalaismaksamakkaraa 1 dl kermaa 1 rkl konjakkia suolaa sokeria valkopippuria

Keitä kermaa ja vatkaa joukkoon murennettu maksapasteija. Mausta ja tarjoile kateenkorvan ja perunasalaatin kera.

Friteerattua camenbert-chevreä ja granaattiomenakastiketta

150 g camenberttiä kananmuna 4 rkl korppujauhoja 4 dl rypsiöljyä

Pyörittele juustoa kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa. Friteeraa öljyssä, kunnes pinta on kullan ruskea.

granaattiomena kastike:

1 kpl granaattiomena 3 rkl sokeria

Halkaise omena. Paseeraa mehu siemenistä ja keitä n. 5 min. sokerin kera (yhtä paljon sokeria kun lientä). Jäähdytä.

Liekitetyt kirsikat

2 dl kirsikoita 2 cl vodkaa 2 rkl sokeria

Valuta kirsikat hyvin. Laita kuumalle pannulle ja lisää sokeri. Anna sulaa ja siirrä pannu sivuun sekä lisää vodka, liekitä. Tarjoile friteeratun juuston kera.

Maalaismaksamakkara-toast

100 g maalaismaksamakkaraa 1 rkl kermaa 1 tl konjakkia raastettua sitruunankuorta valkopippuria suolaa

Sekoita aineet keskenään tasaiseksi tahnaksi ja tarjoile paahtoleivän kera.

Lue myös:

    Uusimmat