Maastoon eksynyttä moottorikelkkailijaa etsittiin Lapissa koko yö – selvisi hengissä nuotion ansiosta

Pelastuslaitos, poliisi ja rajavartiolaitos etsivät viime yönä Lapissa eksynyttä moottorikelkkailijaa kahdeksan moottorikelkan ja helikopterin voimin.

Nuotion äärellä lämpimänä pysynyt kelkkailija löytyi vasta aamulla. 

Poliisi sai ilmoituksen eksyneestä kelkkailijasta viime yönä. Ilmoituksen mukaan Sodankylän Porttipahdan maastossa olleista kahdesta kelkkailijasta toinen ei ollut palannut alkuyöhön mennessä.

Toinen sai soitetuksi apua

Kelkkailijat olivat lähteneet alun perin Porttipahdan tekojärveltä kohti Pokkaa.

Matkalla kelkkailijat olivat poliisin mukaan eksyneet toisistaan reittien ulkopuolella. Toiselta kelkkailijalta oli loppunut bensa, mutta hän oli saanut soitetuksi itselleen apua ja ilmoitetetuksi myös eksyneestä kaveristaan hätäkeskukseen. Hän itse sai ystävältään kyydin pois metsiköstä.

Sivullinen löysi toisen eksyneen

Pelastuslaitos etsi yöllä kadonnutta ensin omin voimin ja löysi ensin apua soittaneen kelkkailijan moottorikelkan maastosta. Kelkkailijaa ei kuitenkaan yöllä löytynyt.

Aamulla poliisi etsi yhdessä rajavartiolaitoksen kanssa eksynyttä kelkkailijaa kahdeksan moottorikelkan ja rajavartiolaitoksen helikopterin voimin.

Lopulta sivullinen oli löytänyt eksyneen kelkkailijan moottorikelkkareitiltä.

Eksyneeltä olivat loppuneet moottorikelkasta bensiini ja kännykästä akku. Hän oli yöpynyt metsässä. Eksynyt oli saanut tehtyä yöksi tulet, jonka ansiosta hän oli pysynyt lämpimänä.

Poliisi muistuttaa maastoon lähteviä ottamaan mukaansa tulentekovälineet sekä varavirta-akun, jotta puhelimeen saa tarvittaessa virtaa.

Koira ja kolme ihmistä selvisi lentokoneen iskeydyttyä maahan – tältä onnettomuuspaikalla näytti 1:20
Katso tältä videolta, miten koira ja kolme ihmistä selvisivät lentokoneen iskeydyttyä maahan – moottorikelkkailijoista tuli sankareita.

Lue myös:

    Uusimmat