Maastohiihtäjä Jiri Pliska, 42, on kuollut

Tshekkiläinen maastohiihtäjä Jiri Pliska, 42, on kuollut. Pliskan joukkue Silvini Team kertoi lauantaina, että hän menehtyi kiipeilyonnettomuudessa Yhdysvaltojen Wyomingissa.

Pliskan hengen vaatinut onnettomuus sattui 2. heinäkuuta. Pitkiin hiihtomatkoihin erikoistunut Pliska oli Tshekin joukkueen kapteeni ja oli yksi maan johtavia hiihtäjiä pitkillä matkoilla. Kiipeilyonnettomuus sattui 3700 metrin korkeudessa Wind River Rangessa. Tshekkiläinen oli innokas kiipeilijä ja hänet nimettiin vuonna 2013 Tshekin vuoden kiipeilijäksi. 

– Hän oli yksi Tshekin parhaimmista hiihtäjistä. Emme olleet paljoakaan yhteyksissä, mutta olemme olleet monissa kisoissa samanaikaisesti viime vuosien aikana. Hän oli innokas tyyppi, joka oli aina hyvällä tuulella. Ajatukseni ovat hänen perheensä ja rakkaimpiensa luona, Pliskan norjalainen kilpakumppani Andreas Nygaard sanoi Dagbladetille.

Pliskan joukkue Silva Team kirjoitti oman muistokirjoituksensa edesmenneelle tshekkihiihtäjälle.

– Hänet muistetaan erityisesti siitä, millainen ihminen hän oli. Hän oli oma itsensä, eikä pelännyt koskaan seistä heikompien ja uskomuksiensa puolella. Hän ei välittänyt, mitä muut saattoivat ajatella. Hän oli rehellinen, rakasti vaimoaan ja oli aina rakkaimpiensa tukena. Hän kuoli siellä, missä oli kuin kotonaan rakastamansa aktiviteetin parissa. Hän tulee olemaan ikuisesti sydämissämme ja ikävöimme häntä joka päivä, Silvini Team kirjoitti.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat