Maanjäristys vaurioitti Kroatian pääkaupunkia pahoin, pääministeri: "voimakkain järistys 140 vuoteen" – vanhoja rakennuksia tuhoutui, synnytyssairaala evakuoitiin

3:44
Maanjäristys teki valtavaa tuhoa Kroatian pääkaupungissa Zagrebissa.

Kroatian pääkaupunkia Zagrebia vavisutti sunnuntaina maanjäristys, joka aiheutti kaupungissa etenkin aineellista vahinkoa. Maan pääministerin mukaan kyseessä oli voimakkain järistys Zagrebissa 140 vuoteen.

Zagrebin keskustassa on muun muassa romahtanut vanhoja rakennuksia ja useita autoja tuhoutunut.

Paikallinen media kertoi aluksi, että 15-vuotias teinipoika sai surmansa. Myöhemmän tiedon mukaan hän ei ilmeisesti kuollut vaan oli kriittisessä tilassa, kertoi uutissivusto Total Croatia News.

Poika löydettiin, kun pelastusviranomaiset saivat hälytyksen romahtaneesta rakennuksesta ja menivät tarkastamaan tilannetta.

Maanjäristyksen seurauksena myös synnytyssairaala on jouduttu evakuoimaan. The Guardianin mukaan kaduilla nähtiin useita äitejä vastasyntyneiden vauvojensa kanssa. Puolustusvoimat auttoi vauvojen ja äitien siirrossa toisaalle.

Parlamenttitalo vaurioitui pahoin

Maanjäristys tapahtui noin klo 6 aamulla. Sen voimakkuudeksi mitattiin 5,3. Maan pääministerin Andrej Plenkovićin mukaan kyseessä on voimakkain järistys Zagrebissa 140 vuoteen.

Järistys vaurioitti keskustan vanhoissa kortteleissa rakennuksia ja katkoi sähköjä monissa kaupunginosissa. Total Croatia Newsin mukaan muun muassa parlamenttitalo vaurioitui pahoin.

Järistyksen keskus oli seitsemän kilometriä Zagrebista pohjoiseen. Sitä seurasi tuntia myöhemmin jälkijäristys, jonka voimakkuus oli 5,0. Senkin jälkeen alueella tapahtui useita pienempiä järistyksiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja