Maaliskuu 2002

Tänä kevättalvena pääkaupungissa on avoinna useita merkittäviä taidenäyttelyitä eri aikakausilta.

Eero Järnefeltin taiteen suurnäyttely Ateneumissa

Ateneumin kevätkauden suurnäyttely kattaa laajasti Suomen maalaustaiteen niin sanottuihin kultakauden mestareihin kuuluneen Järnefeltin tuotantoa. Esillä on toukokuun loppupuolelle saakka yli 200 taiteilijan maalausta, akvarellia ja piirustusta.

Joensuussa viime vuonna valtavan suosion saavuttaneen Järnefelt-näyttelykokonaisuuden lisäksi Ateneumissa on esillä useita ennen näkemättömiä teoksia esimerkiksi Pietarin Eremitaasin ja Tukholman Nationalmuseumin kokoelmista. Lisäksi lainassa on uusia töitä yksityiskokoelmista.

Ateneumissa teokset esitellään teemakokonaisuuksina, joita ovat muun muassa Vuodenaikojen vaihtelua ja luonnonkuvausta, kansankuvausta, realismia ja satiiria, Suvirannan koti ja taiteilijan perhe sekä Koli ja suuret maisemat.

Ateneum avoinna: ti ja pe: 9-18 , ke ja to: 9-20, la - su: 11-17, Huom. pääsiäisen aikana poikkeukselliset aukioloajat. Kaivokatu 2, HelsinkiNäyttelyn nettisivut

Antiikin kadonnut kaupunki Petra

Mikäli arkeologia yhtään kiinnostaa, kannattaa vierailla Amos Andersonin Petra-näyttelyssä. Tarunhohtoinen Petra oli Jordaniassa sijaitsevan muinaisen kuningaskunnan kukoistava pääkaupunki. Salaperäiseen historiaan kuuluu kaupungin katoaminen aikakirjoista 700-luvulla.

Maailman mitassakin harvinainen näyttely on sekä arkeologinen, taide- että valokuvanäyttely. Suomalaisen professeri Jaakko Frösénin johdolla tapahtuvia kaivauksia Aaronin vuorella voi seurata näyttelyssä ja nettisivuilla.

Petra - antiikin kadonnut kaupunki -näyttely on auki Amos Andersonin taidemuseossa Helsingissä 26.5.2002 asti.

Amos Andersonin taidemuseo, Avoinna: ma-pe 10-18, la-su 11-17. Yrjönkatu 27 Helsinki, puh. 09-684 4460.

Poptaidetta Kiasmassa

Kiasma

Kiasman Popcornia ja politiikkaa -kokoelmanäyttely nostaa esiin teoksia, jotka valottavat 1960-luvun merkitystä nykytaiteessa. Näyttelyn teemoihin kuuluvat muun muassa seksuaalinen vapautuminen, yhteiskuntakriittisyys, ympäristönsuojelu sekä utopiat ja teknologiausko. 1960- ja 70-lukujen teoksille on haettu rinnakkaisia töitä uusimmasta nykytaiteesta. Esillä on noin 70 taiteilijan teoksia, esim Dennis Oppenheim, Paul Osipow, Chris af Enehielm, Niilo Hyttinen, Kari Jylhä, Heli Rekula ja Harro Koskinen ovat töillään edustettuina.

Popcornia ja politiikkaa -näyttely on esillä kevääseen 2003 saakka.

Kiasma, Mannerheiminaukio 2, avoinna ti 9-17, ke-su 10-22

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja