Maalausteos kertoo miehen tunteista

Tuomo Rosenlund teki maalaussarjan siitä, mistä usein puhutaan: miehen tunteista.

Tuomo Rosenlund maalasi vuosina 2008–2010 sarjan värikylläisiä kuvia, joissa jäyhät mieshahmot vaihtavat ajatuksia. Nyt vuoropuhelut on vangittu kansiin.

Miehet puhuvat tunteistaan -kuvateos sisältää 45 sarjaan kuuluvaa työtä, joiden lähtökohta on tietenkin kommunikaatio. Rosenlundin teoksissa miehet kohtaavat toisensa erilaisissa tilanteissa. Sanojen sijaan puhekuplien tilalla on kuitenkin kuvakuplia.

Miehet puhuvat tunteistaan -kirjan kansi. Kuva: Arktisen Banaanin tiedote

Mitä mies sitten miettii? Kuvien viestejä ei voi tulkita vain yhdellä tavalla ja katsoja saakin tilaisuuden havainnoida ja pohtia miehistä ajatusmaailmaa itse. Kuvasarjan myötä mies ja nainen saavat kurkistaa Rosenlundin visioon miehisen mielen sopukoista.

– Minulle tärkeää on teoksen ajatus ja sisältö, tekotavat ja tekniikat ovat aina alisteisessa asemassa näihin. Kuitenkin nautin ja haluan tehdä mahdollisimman visuaalisia kuvia, Rosenlund kuvaa nettisivullaan tuomorosenlund.comissa.

Rosenlund on taidemaalari ja -graafikko. Hän työskentelee pääasiallisesti maalaten, piirtäen ja kankaalle kirjoittaen, ja on toiminut päätoimisena kuvataiteilijana vuodesta 2004.

MTV3/Helmi

Lähteet: Tuomorosenlund.com, Arktisen Banaanin tiedote

Kuvat: Arktisen Banaanin tiedote, Miehet puhuvat tunteistaan -kuvateos

Lue myös:

    Uusimmat