Maalatut lastukorit

Kauniit perinteiset lastukorit saavat aivan uudenlaisen vaaleansiniseen ympäristöön sopivan ilmeen kun ne maalataan askartelumaaleilla. Koreissa voi säilyttää niin pyyhkeet kuin pesuvälineetkin. Isoon kannelliseen koriin on helppo piilottaa likapyykit ja kassimallinen kori on helppo ottaa mukaan vaikka saunareissulle. Hennot kukkaköynnökset toistuvat kalvovärikuvioiden innoittamana myös korien pinnassa. Kylpyhuoneessa käytettyinä korit kestävät kyllä hieman kosteutta, mutta kastumiselta ne kannattaa kuitenkin suojata.

Tarvikkeet:


¤ kassimallisia lastukoreja
¤ kannellinen iso lastukori
¤ valkoista ja vaaleansinistä askartelumaalia
¤ maalin sekoituspurkki ja siveltimiä

Ohje:

1. Hento vaaleansininen kuultava maali on sekoitettu valkoisesta ja vaaleansinisestä askartelumaalista sekä vedestä. Sekoita valkoiseen askartelumaaliin hieman vaaleansinistä maalia ja lisää seokseen vettä saman verran kuin maaliakin on. Sekoita hyvin ja tarkista värisävy maalaamalla pieni alue esim. korikassin pohjaan, anna maalin kuivua jotta näet lopullisen värisävyn. Lisää seokseen tarvittaessa valkoista tai sinistä askartelumaalia tai vettä.
2. Maalaa korikassit leveällä siveltimellä kauttaaltaan ja kannellinen kori vain ulkopuolelta vaaleansinisiksi ja anna maalin kuivua hyvin.
3. Maalaa ohuella siveltimellä vapaamuotoinen kukkaköynnöksen varsi, lehdet ja kiehkurat korien kylkeen. Maalaa siniset kukat hieman leveämmällä siveltimellä köynnökseen ja lisää hieman sinistä myös köynnöksen lehtiin. Kasta siveltimen varren pää valkoiseen maaliin ja tee sillä pilkkuja sinisiin kukkiin. Anna maalin kuivua.

Pesukoneväreillä värjääminen

Marabu FashionColor-pesukonevärit sopivat sekä pesukone- että käsinvärjäykseen. Pakkaus sisältää värijauheen ja kiinnitysaineen. Lisäksi tarvitaan ruokasuolaa ja vettä.
Parhaiten värjäytyvät puuvilla, pellava, juutti sekä sekoitekankaat, joissa on enintään 20% keinokuitua. Silkille suositellaan aina käsinvärjäystä. Yhdellä pakkauksella värjää 300-500 g kangasta. Värjättävän kankaan pohjaväri ja kuviot vaikuttavat aina värjäyksen lopputulokseen. Mustalla värillä saat parhaan värjäystuloksen kun värjäät vain n. 300 g kangasta. Pesukone ei vahingoitu värjäyksessä eikä siihen jää värijälkiä, jos ohjeita noudatetaan. Ihoon väri tarttuu tiukasti, joten käytä käsinvärjäyksessä suojakäsineitä.

Työohje pesukonevärjäykseen
1.
Punnitse kangas ja varaa sopiva määrä väriä.
2.
Liota kangasta noin 10 min. kylmässä vedessä.
3.
Laita väriaine ja reaktiiviaine suoraan pakkauksesta koneen rumpuun. Kaada 1 kg suolaa väriaineen ja reaktiiviaineen päälle siten, että molemmat peittyvät. Laita märät kankaat suolan päälle.
4.
Valitse 60°C pesuohjelma (ei esipesua eikä säästöpesuohjelmaa). Valitse sekoitekankaille sopiva korkein mahdollinen lämpötila, vähintään 40°C.
5.
Käytä pesuohjelma loppuu. Jätä värjätty kangas koneeseen ja pese se korkeimmassa mahdollisessa kankaalle sopivassa lämpötilassa miedolla pesuaineella.

Työohje käsinvärjäykseen
1.
Liota reaktiiviaine erillisessä astiassa 0,5 litraan vettä ja anna seistä. Sekoita suola ja väri 5,5 litraan kuumaa (60°C) vettä ja odota kunnes ne ovat liuenneet.
2.
Laita kylmässä vedessä noin 10 min. lionnut kangas seokseen ja anna sen olla siinä 2-3 min.
3. Sekoita reaktiiviaine värjäysaineeseen kaatamatta sitä suoraan kankaan päälle.
4.
Värjää kangasta n. 30 min. Liikuttele sitä välillä ja huolehdi, että kangas pysyy upoksissa.
5. Huuhdo värjätty kangas ja pese se 60°C vedessä miedolla pesuaineella. Väriliuoksen voit kaataa viemäriin.

Työohje silkin värjäykseen

50 g:lle silkkiä: 5 g väriainetta, 3 rkl suolaa, litra vettä, ei reaktiiviainetta.
1.
Sekoita suola ja väriaine veteen (30°C). Kostuta silkki haalealla vedellä ja laita se väriliuokseen. Silkin täytyy kellua upoksissa, eikä siinä saa olla kasaumia.
2.
Lämmitä väriliuos hitaasti noin 15 minuutin aikana 60°C:een ja anna värin vaikuttaa 15 min. Pidä lämpötila 60°C:ssa. Sekoita muutaman kerran. Anna seoksen jäähtyä 30°C:een.
3.
Huuhtele värjätty silkki puhtaassa, kädenlämpöisessä vedessä ja pese se sen jälkeen pesuaineella.


Pesukonevärit, mallit ja askartelumateriaalit: Sinooperi Oy p. 09-3484466

Korit: Pinetta Oy p.02-7362266

Kylpyhuoneen valkoinen matto joka värjättiin Toftbo 65 x 100 cm 11,50
Suihkuverho Femmen våg sininen 180 x 200 cm 16,90

Ikea 09-3482 9400

Kylpytarvikkeet ja saippuat

The Bodyshop, Forum, Helsinki 09-694 4005


(t.i.l.a. osa 7, 23.2.2003)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja