Maalaissalaatti

Maalaissalaatti

  • 1-2 ruukkua salaattia
  • puolikas kurkku
  • 1 dl oliiveja
  • 4-6 keitettyä perunaa
  • 2 dl marinoituja papuja
  • 100 g palvikinkkua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamietikkaa tai punaviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • vaaleaa leipää

Poista salaateista kanta ja laita ne kylmään veteen hetkeksi. Nosta salaatit lävikköön valumaan. Viipaloi keitetyt perunat, paloittele kurkku, suikaloi kinkku ja hienonna oliivit. Revi salaatit sopiviksi haarukkapaloiksi. Sekoita kaikki aineet salaatiksi ja mausta se oliiviöljyllä, etikalla, suolalla ja pippurilla. Leikkaa leipä kuutioiksi ja paahda ne nopeasti pannulla rapeiksi. Valuta kuutiot talouspaperilla ja ripottele ne sitten salaatin pinnalle.

Marinoidut pavut

  • 2 dl keitettyjä papuja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulin kynsi murskattuna
  • 1-2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset ja anna marinoitua mieluiten pari tuntia jääkaapissa.

Resepti: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat