Maalaisleipää, viinimarjoja ja karamellikastiketta 9.8.1999

Toim. Ari Malmberg

Panzanella


maalaisleipä
n. 2 l vettä
viinietikkaa
suolaa
pippuria
4 tomaattia
1 kurkku
2-3 sipulia varsineen
kapriksia
oliiveja
basilikaa
oliiviöljyä
Mausta vesi etikalla, suolalla ja pippurilla. Leikkaa maalaisleipä siivuiksi ja upota ne mausteveteen. Leikkaa tomaatit, kurkku ja sipulit siivuiksi. Purista leipäviipaleista ylimääräistä nestettä pois ja asettele laakean astian pohjalle kerros leipäviipaleita. Asettele päälle tomaattia, kurkkua, sipulia, kapriksia, oliiveja, basilikanlehtiä ja hieman oliiviöljyä. Voit lisätä myös hieman suolaa ja mustapippuria. Toista sama, kunnes aineet ovat lopussa.
Anna maustua jääkaapissa, koristele basilikanlehdillä ja tarjoa kylmänä.

Viinimarjoja ja karamellikastiketta


5 dl viinimarjoja
2,5 dl sokeria
1 dl vettä
2 dl lämmintä vettä
Keitä 2,5 dl sokeria ja 1 dl vettä karamelliksi. Varo, ettei sokeri karamellisoidu liikaa. Seos voi myös räiskyä, joten ole varovainen. Ota karamellisoitunut seos pois liedeltä ja lisää varovasti 2 dl lämmintä vettä.Tarjoa karamellikastiketta viinimarjojen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat