Mainos

Maakuntajoukkojen hyöty puhutti Mikkelissä

Itäisen maanpuolustusalueen komentaja Ari Puheloisen mielestä tänä syksynä keskustelua herättäneet maakuntajoukot lisäisivät maamme puolustuskykyä.

Itsenäisyyspäivän valtakunnallisessa paraatissa Mikkelissä puhunut Itäisen maanpuolustusalueen komentaja kenraaliluutnantti Ari Puheloinen uskoo suunniteltujen maakuntajoukkojen nostavan paikallispuolustuksen tehokkuutta.

Puheloinen muistutti, että puolustusvoimat ei ole ottamassa itselleen tehtäviä vapaaehtoisjärjestöiltä tai toisilta viranomaisilta, vaikka maakuntajoukkoja voidaan käyttää myös puolustusvoimien virka-apuun muille viranomaisille.

- Maakuntajoukoilla on tarkoitus rakentaa sodan ajan puolustuskykyä, ja on edullista, jos samalla voidaan kehittää puolustusvoimien normaaliolojen toimintoja ja vapauttaa varusmiehiä päätehtäviinsä koulutukseen, Puheloinen sanoi.

Maakuntajoukkojen perustamista esitettiin tänä syksynä eduskunnan käsittelyyn annetussa valtioneuvoston turvallisuus- ja puolustuspoliittisessa selonteossa. Maakuntajoukot koostuisivat kymmenistä tuhansista sitoutumishalukkaista reserviläisistä, ja toteutuessaan järjestelmä alkaisi toimia vuoden 2008 alusta.

(MTV3-STT)

(Yhdeksän uutiset 06.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.