Maajoukkuelääkäri paljasti – tämä pelasti Christian Eriksenin hengen

Lauantain pysäyttävät kuvat – ambulanssi kuljetti Christian Eriksenin stadionilta 0:54
Katso videolta: Christian Eriksen kuljetettiin ambulanssilla pois stadionilta.

Tanskan miesten jalkapallomaajoukkuen lääkäri Morten Boesen kertoi Hjärtuppropetin haastattelussa EM-kisoissa nähdystä tragediasta, kun Christian Eriksenin sydän pysähtyi kesken Suomi-ottelun. Boesenin mukaan defibrillaattori pelasti tanskalaistähden hengen.

Huuhkajat ja Tanska kohtasivat EM-kisojen avausottelussa viime kesänä. Ottelu sai dramaattisen ja pelottavan käänteen Eriksenin lyyhistyttyä kentän pintaan kesken pelin. Erikseniä auttamassa ensimmäisten joukossa oli lääkäri Boesen. Hän on ollut mukana lukuisissa sydänpysähdyksissä aiemmin, mutta ei osannut ollenkaan odottaa, että näin saattaisi käydä.

– Ajattelin ensin, että kyse ei ollut sydänpysähdyksestä. Sellaiseen tilanteeseen ei ole valmistautunut. Vaikka teoriassa tiedät, että sellaista voi tapahtua, niin sitä ei ensimmäisenä ajattele. Ajattelin ensin, että hän sai pallon päähänsä. Sitä ajattelee, että minulle ei tapahdu koskaan näin ja sitten tapahtuukin. En ollut valmis. Huomasin kuitenkin nopeasti, mistä oli kyse ja silloin saa tehdä sen, minkä on oppinut, Boesen kertoi.

Boesen on aiemmin kertonut, että Eriksen oli jonkin aikaa kuolleena. Jos apua ei olisi tullut nopeasti, olisi tilanne voinut päättyä ikävästi.

– En epäile sitä ollenkaan, että defibrillaattori pelasti Christianin. Ajattelen sitä eniten ilolla, tietenkin, miten se eteni. Sitä myös ajattelee, että jos se olisikin mennyt toisella tavalla. Sitä voi pelätä. Kuinka silloin olisi reagoinut. Sitä en tiedä. Tunnen, että se on tehnyt jäljet, mutta niiden kanssa voi työskennellä puhumalla niistä, Boesen totesi.

Lue myös:

    Uusimmat