Maajoukkueen päävalmentaja katosi mystisesti MM-kisoissa Oslossa juuri ennen paluumatkaa – tyhjensi liiton tilin koronatestejä varten

Sri Lankan painimaajoukkueen päävalmentaja Donald Indrawansa katosi kuin tuhka tuuleen painin MM-kisojen yhteydessä Oslossa.

Painin MM-kisat saatiin päätökseen viime viikonloppuna Oslossa. Kun kotimatka koitti Sri Lankan maajoukkueelle, päävalmentaja Donald Indrawansa oli kadonnut mystisesti joukkueen hotellilta.

– Meillä on epäilys, että hänen katoaminen oli tahallista, ja että hän yrittää päästä Sveitsiin, Sri Lankan joukkueenjohtaja Sarath Hewavitharana kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Indrawansan kerrotaan tyhjentäneen maajoukkueen tilin jäsenten koronavirustestejä varten ennen katoamistaan. Sri Lankan joukkue on raportoinut asiasta Norjan poliisille.

Loikkaukset sisäisten konfliktien värittämästä ja ihmisoikeustilanteensa kannalta kyseenalaisesta Sri Lankasta eivät ole ainutlaatuisia. Syyskuussa ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch kehotti YK:n ihmisoikeusneuvostoa tarkkailemaan Sri Lankan tilannetta ja antamaan maalle painetta olosuhteiden parantamiseksi.

Human Rights Watchin mukaan Intian valtamerellä sijaitsevan saarivaltion tilanne on heikentynyt huomattavasti sen jälkeen, kun maassa valtaan astui nykyinen presidentti Gotabaya Rajapaksa vuonna 2019.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja