Maailmanmestari menehtynyt traagisessa onnettomuudessa – Christophin, 26, unelma ei koskaan toteutunut

Itävaltalainen maajoukkuesoutaja Christoph Seifriedsberger, 26, on kuollut liikenneonnettomuudessa, kertoo itävaltalaislehti Kronen Zeitung.

Seifriedsberger oli perjantaina harjoittelemassa kilpapyörällä Italian Sabaudiassa, kun autoilija menetti Lanciansa hallinnan ja törmäsi häneen. Seifriedsbergeria ei pystytty pelastamaan, vaan hän kuoli tapahtumapaikalle.

Seifriedsberger oli ollut Kronen Zeitungin mukaan polkemassa kolmetuntista treeniä seitsemän soutajakollegansa kanssa. Seifriedsberger oli ollut rivissään viimeisenä, kun törmäys tapahtui.

Itävallan maajoukkuetta valmentava Robert Sens keskeytti harjoitusleirin tragedian johdosta. Leirin oli aiemmin tarkoitus jatkua ensi viikon lauantaihin saakka.

Tapauksesta on käynnistetty tutkinta.

Nuorten maailmanmestari unelmoi olympialaisista

Seifriedsberger ylsi soutu-uransa suurimpaan saavutukseen vuonna 2016, kun hän juhli alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruutta osana Itävallan nelikkoa Ferdinand Querfeldin, Gabriel Hohensasserin ja Florian Walkin kanssa.

Seifriedsbergerin entinen valmentaja Kurt Sandhäugl muistaa opettaneensa itävaltalaiselle ensimmäistä kertaa soutamista, kun tämä oli 12-vuotias.

– Hän ei koskaan jättänyt harjoituksia väliin, hän uhrasi itseään myös kollegoitaan ajatellen, ja hän oli erittäin kunnianhimoinen urheilun ja opiskelun suhteen. Hän oli avulias, ystävällinen henkilö, Sandhäugl sanoi.

Seifriedsbergerilla oli valmentajan mukaan suurena unelmana Pariisin olympialaiset 2024.

– Hän halusi sinne kaksikossa parinsa (Bruno) Bachmairin kanssa.

Kansainvälinen soutuliitto jakoi sosiaalisessa mediassa surunvalittelut. Julkaisussa on kuva, jossa Seifriedsberger (oik.) soutaa Bachmairin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja