Maailman vanhin jääkiekkoilija on kuollut 99-vuotiaana – unelma jäi toteutumatta

Maailman vanhimpana jääkiekkoilijana Guinnessin maailmanennätyksen tehnyt Mark Sertich on kuollut 99-vuotiaana, kertoo muun muassa Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF.

Yhdysvalloissa Minnesotan osavaltiossa Duluthin kaupungissa varttunut ja kuollut Sertich menehtyi maanantaina aivoinfarktin aiheuttamiin komplikaatioihin.

Nuorempanakin jääkiekkoa pelannut Sertich palasi pelihommiin kuusikymppisenä. Hän alkoi tahkota nykyisten ja entisten palomiesten kanssa 30-vuotiaiden ja sitä vanhempien liigaa. Sertich harrasti lajia vielä vanhoille päivilleen ja luisteli Duluth News Tribunen mukaan vielä 99 vuotta täytettyään heinäkuussa.

Maailmanennätyksen Sertich teki pelaamalla Snoopy’s Senior World Hockey -turnauksessa 96 vuoden ja kahden päivän iässä Kalifornian Santa Rosasssa 2017.

Sertich toimi elämänsä aikana myös juniorien jääkiekkovalmentajana ja palveli toisessa maailmansodassa.

"Hän oli mahtava isä"

Yksi Sertichin seitsemästä lapsesta, Cynthia Flood, kuvaili isäänsä hiljaiseksi, nöyräksi ja itsenäiseksi mieheksi, joka rakasti eniten lapsiaan. 

– Hän oli todella mahtava isä, Flood sanoi Duluth News Tribunen mukaan.

– Hän vietti niin paljon aikaa meidän kaikkien kanssa, kun kasvoimme, ja opetti meille yksinkertaisia asioita. Hänellä oli aina aikaa meille.

Muhkeista viiksistäänkin tunnetun Sertichin unelmana oli pelata jääkiekkoa 100-vuotissyntymäpäivänään, mutta tämä unelma ei koskaan toteutunut.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja