Maailman vaikutusvaltaisimmat tähdet listattiin

Viime vuonna ykkössijan napannut laulaja Jennifer Lopez putosi tänä vuonna sijalle 12.

Juontaja Oprah Winfrey nousi ykköseksi Forbes-lehden listatessa vaikutusvaltaisimpia tähtiä. Kesän 2012 ja 2013 välisenä aikana Winfreyn omaisuus oli huimat 77 miljoonaa dollaria eli noin 59 miljoonaa euroa. Winfreyn valtaa kuvastaa myös hänen näkyvyytensä televisiossa, lehdissä ja sosiaalisessa mediassa.

– Winfreyllä on suuri määrä valtaa, millä me mittaamme vaikutusvaltaa ja kuuluisuutta. Hänen valtansa perustuu tahdonvoimaan, verkostoitumiseen ja lahjakkuuteen, Forbesin Dorothy Pomerantz arvioi.

Winfrey on yksi niistä harvoista tähdistä, joka on pysynyt listalla vuodesta 1999. Winfreyn lisäksi listan vakiokasvoja ovat radiojuontaja Howard Stern ja ohjaaja Steven Spielberg. Lista perustuu tähtien ansioiden lisäksi heidän näkyvyyteen. Suosiota mitataan muun muassa medianäkyvyydellä sekä sosiaalisen median käytöllä.

Oprah ei kuitenkaan ole listan parhaiten tienaava tähti. Hänet voittaa listan sijalta viisi löytyvä popin kuningatar Madonna, joka tienasi vuoden aikana noin 125 miljoonaa puntaa eli 147 miljoonaa euroa.

Viime vuonna listan ykkösenä nähty laulaja Jennifer Lopez on pudonnut tänä vuonna sijalle 12. Lopezin kollega Lady Gaga sen sijaan jyrää listan toisella sijalla sairastelusta ja keikkojen perumisesta huolimatta. Gaga tienasi huikeat 90 miljoonaa dollaria eli 69 miljoonaa euroa ja hänen valtaansa lisää sosiaalisen median voima.

– Gagalla on suuri valta popmusiikin saralla. Ihmiset puhuvat hänestä, vaikka hän olisi tauolla, Pomerantz perustelee.

Ensimmäistä kertaa listalla nähdään myös Taylor Swift, joka on sijoittunut suoraa kuudennelle sijalle.

Vaikutusvaltaisimmat tähdet TOP 10

1. Oprah Winfrey

2. Lady Gaga

3. Steven Spielberg

4. Beyonce

5. Madonna

6. Taylor Swift

7. Jon Bon Jovi

8. Roger Federer

9. Justin Bieber

10. Ellen DeGeneres

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat