Maailman vahvin tyttö murskasi ennätyksiä ja ystävystyi Arnold Schwarzeneggerin kanssa – tekee pöyristyttävää propagandatyötä Putinille

Venäjän voitonpäivän paraati oli poikkeuksellisen lyhyt ja kalusto oli puutteellista – katso kooste 1:44
Katso videolta: Venäjän voitonpäivän paraati poikkeuksellisen lyhyt ja kalusto puutteellista.

Penkkipunnerruksessa jo nuorella iällä hurjia tuloksia takonut venäläinen Marjana Naumova ystävystyi 15-vuotiaana Arnold Schwarzeneggerin kanssa. Naumovan toiminta on nyt noussut otsikoihin, sillä hän vierailee aktiivisesti Venäjän miehittämillä alueilla Ukrainassa ja tekee Vladimir Putinille propagandatyötä sosiaalisissa medioissaan.

Nykyään 24-vuotias Naumova oli jo nuorella iällä lahjakas penkkipunnertaja ja hän teki lukuisia maailmanennätyksiä eri ikäluokissa. Hän sai poikkeuksellisesti luvan osallistua ammattilaisten penkkipunnerruskisoihin alle 18-vuotiaana. Hän sai myös tuolloin lisänimen "maailman vahvin tyttö".

Naumova oli vain 15-vuotias, kun hän punnersi penkistä 150 kiloa Arnold Schwarzeneggerin nimikkokisassa. Venäläinen loi tuolloin lämpimät välit kehonrakennuslegendaan. 

– Sanoin hänelle, että unelmoin hänen pääsevän Yhdysvaltojen presidentiksi ja hän todella parantaisi suhdetta Venäjään, Naumova sanoi tuolloin voitettuaan kilpailun.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Naumovan tapauksessa käytiin myös keskustelua dopingista. Hän kuitenkin kuittasi tylysti puheet kielletyistä aineista. Vieläkin suurempi kohu nousi Naumovan toistuvista vierailuista Ukrainaan Venäjän miehittämille alueille. Naumova kävi Donbassissa jo vuonna 2014. 

Venäjän mukaan Naumova olisi ollut mukana humanitäärisessä avunannossa. Hänen Instagram-tililään on kuitenkin Venäjän miehittämiltä alueilta lukuisia kuvapäivityksiä, jossa hän esiintyy erilaisten aseiden kanssa. Ukraina asetti Naumovan vierailujen myötä mustalle listalleen. Naumova on pääosin vieraillut Donetskissa ja Luhanskissa.

Kymmeniä tuhansia seuraajia Instagramissa omaava Naumova oli aiemmin tällä viikolla paikalla Punaisella torilla, kun Venäjä juhlisti voitonpäivää. Naumova kirjoitti kuvatekstiin, että hän uskoo Venäjän suuren voiton olevan lähellä.

– Voitonpäivä ei ole pelkästään juhlapäivä, vaan se on muistutus maailmalle, että totuus voittaa aina. Niin se on ollut ja niin se tulee olemaan aina, Naumova totesi.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Naumova on vieraillut tänäkin vuonna Venäjän miehittämillä alueilla Ukrainassa. Facebookissa jaetuissa kuvissa näkyy, kuinka hän on ottanut yhteiskuvia venäläisten sotilaiden ja kaluston kanssa.

Tuoreimmat kuvapäivitykset ovat vajaan kuukauden takaa. Naumova kutsuu julkaisussaan Ukrainaa venäläiseksi maaksi. Hän on ollut muun muassa yhteiskuvassa Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin kanssa.

Myös suhde Arnold Schwarzeneggeriin on kääntynyt päälaelleen. Hän oli ennen Naumovan idoli, mutta kaikki muuttui Schwarzeneggerin vaadittua Putinia lopettamaan sodan viime vuoden maaliskuussa.

Naumova kertoi tuolloin YouTubessa julkaistussa vastineessaan Schwarzeneggerille, kuinka hän oli antanut tälle kirjeen vuonna 2015 käydyn kisan yhteydessä. Naumova valitteli, kuinka Schwarzenegger ei ollut lukenut kirjettä, joka oli hänen mukaan Donbassin lapsilta.

– Todellisuus on sellainen, Arnold, että sinun terminaattori ei suojellut, auttanut ja pelastanut Donbassin lapsia. Et edes lukenut kirjettä ja yrittänyt ymmärtää tilannetta, Naumova sanoi.

Lähteet: Aftonbladet, The Mirror


Lue myös:

    Uusimmat