Maailman kovatuloisimmat urheilijat julki – viime vuoden listakärki romahti rajusti

1:21
"Klassista Messiä" – katso tästä näyttävä Mestarien liiga -maali kuluneelta kaudelta.

Jalkapallon supertähti Lionel Messi on talouslehti Forbesin tuoreen listauksen mukaan vuoden kovatuloisin urheilija maailmassa.

Messi oli viime vuonna UFC-vapaaottelijatähti Conor McGregorin perässä listan kakkonen, mutta nyt PSG:n argentiinalaisfutari on kavunnut piikkipaikalle. Messi on ollut Forbesin listaamana urheilumaailman kovatuloisin myös vuonna 2019.

Messin vuositulot olivat Forbesin mukaan 130 miljoonaa dollaria eli noin 125 miljoonaa euroa. Messin urheiluansiot olivat arviolta 72 miljoonaa euroa ja urheilun ulkopuoliset tienestit 53 miljoonaa euroa.

NBA-seura Los Angeles Lakersin koripalloilija LeBron James oli listan kakkosena noin 116,5 miljoonan euron kokonaistuloilla.

Messin arkkiviholliseksi kutsuttu Manchester Unitedin jalkapalloässä Cristiano Ronaldo pitää kolmatta sijaa 110,6 miljoonan euron potilla.

Vuosi sitten kärjessä ollut Conor McGregor ei mahdu tällä kertaa koko listan kärkikymmenikköön. McGregor oli edellisessä listauksessa maailman kovatuloisin urheilija 180 miljoonan dollarin tienesteillä, nykykurssissa noin 173 miljoonaa euroa. Suurin osa kyseisistä tienesteistä tuli tosin viskibrändi Proper No. Twelven myymisestä 150 miljoonan dollarin (144 miljoonan euron) hintaan.

Tuoreenkaan listan kärkikymmenikössä ei ole yhtään naista. Eniten kärkikymmenikössä on koripalloilijoita (4) ja jalkapalloilijoita (3).

Vuoden 10 kovatuloisinta urheilijaa Forbesin listalla:


1. Lionel Messi, jalkapallo, 125 miljoonaa euroa
2. LeBron James, koripallo, 116,5 miljoonaa euroa
3. Cristiano Ronaldo, jalkapallo, 110,5 miljoonaa euroa
4. Neymar, jalkapallo, 91,4 miljoonaa euroa
5. Stephen Curry, koripallo, 89,3 miljoonaa euroa
6. Kevin Durant, koripallo, 88,6 miljoonaa euroa
7. Roger Federer, tennis, 87,3 miljoonaa euroa
8. Canelo Alvarez, nyrkkeily, 86,6 miljoonaa euroa
9. Tom Brady, amerikkalainen jalkapallo, 80,7 miljoonaa euroa
10. Giannis Antetokounmpo, koripallo, 77,8 miljoonaa euroa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja