Maailman kallein avioero on nyt varma – MacKenzie Bezos tienaa osakkeina lähes 34 miljardia euroa

Jeff Bezos - Modernin ajan rikkain mies 1:14
Video: Jeff Bezos on modernin historian rikkain ihminen.

Nyt se on virallista: Verkkokauppa- ja teknologiajätti Amazonin perustajan Jeff Bezosin ja vaimo MacKenzie Bezosin avioerosopimus hyväksyttiin perjantaina Yhdysvalloissa.

Sopimuksen perusteella entisen vaimon nimiin siirtyy 19,7 miljoonaa Amazonin osaketta, joka on noin 4 prosenttia yhtiön osakekannasta. Tämänhetkisellä hinnalla osuuden arvo on noin 38,3 miljardia dollaria tai lähes 34 miljardia euroa.

49-vuotias kirjailija MacKenzie Bezos nousee kertaheitolla Bloombergin maailman rikkaimpien listan sijalle 22.

Jeff Bezos puolestaan pysyttelee listan kärjessä noin 120 miljardin dollarin omaisuudella. Hänen hallussaan on eron jälkeen vielä 12 prosenttia Amazonin osakkeista sekä äänivalta kaikkien ex-vaimolle siirtyvien osakkeiden osalta.

Kokonaan Jeff Bezosille jäävät myös sanomalehti Washington Post ja avaruusyritys Blue Origin.

Pari oli aviossa 25 vuotta. Ero oli sikäli harvinainen tapaus, että pariskunta oli yhdessä jo ennen Jeff Bezosin nousua yhdeksi yritysmaailman vaikutusvaltaisimmista ihmisistä.

Osakkeiden siirto aiheutti jo keväällä spekulointia siitä, kuinka tapaus vaikuttaa Amazonin arvostukseen pörssissä. Huhtikuussa sijoittajien reaktio erosopimuksen lukuihin oli hillitty. Amazonin osake halpeni uutisen myötä vain yhden dollarin.

Nyt viimeistelty sopimus ei tuonut sijoittajien kannalta lisäyllätyksiä, joten kurssireaktiota tuskin on odotettavissa.

Lue myös:

    Uusimmat