Mainos

Maahantuloon tiukennuksia eri puolilla Eurooppaa

Maahantulokäytäntöjä on viikonloppuna ja tämän viikon alussa tiukennettu useissa maissa.

Saksa palautti sunnuntaina sisärajatarkastukset rajoilleen hallitsemattoman pakolaisvirran takia. Unkarissa puolestaan astuu tiistaina voimaan laki, jonka nojalla maahan laittomasti saapuvat ihmiset voidaan pidättää.

Myös Tshekki on lisännyt poliiseja rajalleen, ja maan pääministeri Bohuslav Sobotka sanoo, että hallitus tarkkailee tilannetta ja ryhtyy tarvittaessa "jatkotoimenpiteisiin", käytännössä todennäköisesti sisärajatarkastuksiin. 

– EU ei ole kyennut kunnolla valvomaan omia sääntöjään tämän maahanmuuttokriisin hoidossa ja suojelemaan Schengen-alueen ulkorajaa. Siksi nyt yksittäisten maiden on ryhdyttävä toimiin tehostaakseen omaa turvallisuuttaan ja rajaamaan pakolaisten maahantuloa, Sobotka sanoi tiedotustilaisuudessaan.

Schengen on ollut vaikeuksissa jo kauan ennen tätäkin, ja asia on nostattanut EU-maita toisiaan vastaan. Italia, tuhansien maahanmuuttajien kohdemaa Libyan sodan alusta lähtien, on vaatinut Schengen-sopimuksen uudelleen arviointia, samoin Ranska.

Aikaisemmin tänä vuonna Hollannin pääministeri Mark Rutte varoitti, että Kreikka täytyy erottaa Schengenistä, jos se ei saa paperittomien pakolaisten virtaa pysäytettyä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.