Maa järisi jälleen Kouvolassa – kaupungissa on sattunut jo useita maanjäristyksia tänä vuonna

Kouvolassa raportoitiin jälleen eilen maan järinästä. Kaupungissa on viime vuosina rekisteröity sattunut useita maanjäristyksiä.

Helsingin yliopiston seismologian instituutti rekisteröi 1,8 magnitudin maanjäristyksen Kouvolassa eilen kello 07.37. Tieto järistyksestä on saatu automaattisesta järjestelmästä ja on vielä vahvistamaton. Havainnon sijainnissa ja voimakkuudessa voi olla virheitä. Seismologian instituutti kertoo tarkastavansa kaikki havainnot 3-5 päivän kuluessa.

Maa on vahvadellut Kouvolassa lähiaikoina aiemminkin. Viimeinen Seismologian instituutin nettisivuillaan vahvistama Kouvolassa tapahtunut maanjäristys sattui tänä vuonna 2.6. jolloin maa järisi useita kertoja. Instituutti vahvistaa myös, että 28.4, havaittiin kaksi maanjäristystä.

Parin viikon takaiset järistykset olivat voimakkuudeltaan pieniä eli 0.9-1.3 magintudia. Huhtikuun lopun kaksi järistystä 1 ja 2 magnitudia.

Yle kertoo, että Kouvolassa mitattiin vuonna 2011 useita Suomen oloissa suuria maanjäristyksiä. 2.6 ja 2.8 magnitudin järistysten yhteydessä ihmiset kertoivat havainneensa talojen tärisevän sekä kertoivat kuullensa kumeaa jyrinää.

Kouvolan seutu on eteläisen Suomen seismisesti aktiivisimpia alueita. Kouvolassa on havaittu lukuisia järistyksiä vuodesta 2011 alkaen. Syyksi seismisen toiminnan lisääntymiseen Kouvolassa on arvioitu ainakin pohjaveden virtausta.

Monen Kouvolan alueelta havaitun järistyksen keskus on ollut entisen Kuusankosken kaupungin alueella..

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja