Mainos

Lyyli-myrsky yllätti sähköyhtiönkin – sähkövikojen korjaus jatkuu yhä

Lyyli-myrsky on katkaissut kaikkiaan kymmeniltä tuhansilta talouksilta sähköt tänään. Pahimmillaan jopa 60 000 kotitaloutta on ollut ilman sähköjä. 

MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemen mukaan pahin myrskytuuli on jo rauhoittunut Pohjanmaalla.

– Tuulet ovat siirtyneet nyt illalla koilismaalle, mutta siellä tuulee vielä kovaa, hän sanoo.

Savon Voiman mediasuunnittelija Kari Vesterinen kertoo, että myrskyyn ei ollut osattu varautua ennakkoon.

– Kyllä tämä aikalailla yllätyksenä tuli. Emme olleet sillä tavalla osanneet varautua ennakkoon, että olisi erityisesti resursseja vikaselvittelyyn varattu. Tilanne tuli hyvin yllättäen meidän tietoon, mutta saimme nopeasti porukan paikalle ja meillä on jo lukuisia partioita liikenteessä.

Ylä-Savossa Savon Voima Verkon keskijänniteverkossa on sähköttömiä koteja illalla noin 8500.  

Voimakas puuskittainen lounaistuuli on riepotellut tänään erityisesti Pohjanmaan maakuntia, Kainuuta ja Savon aluetta. Pelastuslaitosten mukaan tuuli on kaatanut puita, irrottanut peltikattoja ja katkonut sähkölinjoja.

– Varsinkin lehtipuut ovat hyvin alttiita myrskypuuskille, niin puita on kaatunut etenkin Ylä-Savon alueella paljon linjoille. Niitä on jo korjattu pois, kertoo Vesterinen.

Voimakas tuuli ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja.

Sähkönjakelijat selvittävät tilannetta. Selkeä sää nopeuttaa raivaustöitä, mutta ongelmat sähkönjakelussa voivat kestää sunnuntaihin.  

– Asennuspartiot ovat nyt levittäytyneet tuonne alueille ja olemme huomanneet, että linjojen päällä on paljon puita, niin kyllä se kestää pitkälle sunnuntaihin ennen kuin keskijänniteverkon viat on saatu korjattua, kertoo Ylä-Savon tilanteesta Vesterinen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.