Mainos

Luvatta saunonut kalamies hermostui – kosti kiukaalle

Espoon käräjäoikeus tuomitsi kaksi miestä kotirauhan rikkomisesta, kun nämä tunkeutuivat vieraaseen saunamökkiin. Omistajan ajettua heidät pois, toinen palasi ja tyhjensi jauhesammuttimen kiukaalle.

Teko tapahtui vuosi sitten maaliskuussa Espoon Suvisaaristossa. 32- ja 28-vuotiaat miehet kertoivat olleensa kalassa, kun heille tuli pakkaskelissä myöhään illalla kylmä. Rahaa ei ollut taksiin, joten he tunkeutuivat rannan tuntumassa olevaan saunamökkiin.

Saunassa ehdittiin toisen kertoman mukaan valmistaa saaliiksi saatu hauki. Miehet olivat juoneet omistajan oluet ja myös saunoneet. Omistajan havainnon mukaan pyyhkeitä oli käytetty.

Läheisessä talossa asuva asianomistaja huomasi saunamökistä nousevan sakean savun ja luuli saunan olevan tulessa. Mies otti jauhesammuttimen mukaan ja tapasi saunalla ventovieraat miehet.

Isäntä käski kutsumattomia vieraita poistumaan. Nämä tottelivatkin.

Kalavehkeiden nouto

Toinen miehistä palasi kuitenkin saunalle noutamaan unohtuneita kalastusvälineitään. Asukas oli tässä vaiheessa soittanut poliisille, mutta sen tulo kesti noin puolitoista tuntia.

Kun asukas palasi saunamökille hän huomasi, että hänen aiemmin mukaansa ottama jauhesammutin oli tyhjennetty kiukaaseen, pataan, seinille ja lauteille.

32-vuotias kiisti tyhjentäneensä sammutinta ja epäili sen räjähtäneen itsestään.

Oikeus ei uskonut miehen selitystä, vaan tuomitsi 32-vuotiaan kotirauhan rikkomisesta ja vahingonteosta. 28-vuotias tuomittiin tältä osin vain kotirauhan rikkomisesta.

32-vuotias sai samalla tuomion myös hampun viljelystä, olut- ja ruokanäpistyksistä sekä Sellon kauppakeskuksen roskakorin sytyttämisestä. Viimeisessä teossa myös 28-vuotias oli mukana.

Molemmat selvisivät nyt sakoilla. 32-vuotiaalle maksettavaa kertyi 85 päiväsakkoa eli 510 euroa ja 28-vuotiaalle 50 päiväsakkoa eli 300 euroa.

32-vuotias on tuomittiin viime keväänä kahden vuoden vankeustuomioon tuhotyöstä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.