Luonto inspiroi suomalaisia huippusuunnittelijoita

Suomalainen luonto on rikas ja monipuolinen luovuuden lähde, joka on inspiroinut maamme taiteilijoita kautta aikojen. Myös laukuistaan ja asusteistaan tunnetun Lumi-brändin suunnittelijat rakastavat Suomen luontoa.

Joen pinnalla leijaileva usva, havumetsän tuoksu tai talviyönä leimuavat revontulet ovat suomalaista luontoa parhaimmillaan. Suomalainen luonto on rikastuttanut myös Lumi-brändin takaa löytyvän suunnittelijapariskunnan, Sanna Kantolan ja Bruno Beaugrandin mielikuvitusta.

– Suomalainen luonto ja luonnonilmiöt inspiroivat meitä suunnittelijoina. Idea laukkuun voi tulla esimerkiksi revontulista, lumimyrskystä tai auringonlaskusta.

Suomen luonnossa esiintyvät värit, muodot ja maisemat ovatkin olleet Lumi-merkin suunnittelun perustana. Suomalaisuus näkyy merkin mallistossa muun muassa pärekoria muistuttavassa nahkalaukussa. Värejäkin on haettu luonnosta. On kukkivan kesän kirkkautta ja murrettuja ruskasyksyn sävyjä.

– Suomalaiset haluavat käytännöllisyyttä, mutta uskaltavat kokeilla myös värejä, Kantola toteaa.

Suunnittelijat ovat huomanneet, että esimerkiksi pari vuotta pinnalla ollut sinapinkeltainen väri on viimein saanut suomalaisten hyväksynnän. Konjakinruskea pysyy silti yhä ykkösenä, kun etsitään laukkua, joka kestää aikaa. Materiaaleina suositaan pehmeää nahkaa, mokkanahkaa ja yllättävää korkkia.

Suomalaiset haluavat käytännöllisiä laukkuja, joissa paperit, kansiot ja elektroniikka pysyvät hyvässä järjestyksessä. Säänkestävä ja laadukas materiaali on myös tärkeä ostoperuste. Suosiiko suomalainen kuitenkaan suomalaista?

– Suomi on meille vahva myyntimaa. Suomalainen design miellyttää suomalaista silmää, Kantola kiteyttää.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Teksti: Katja Kinnunen

Kuvat: Shutterstock, Katja Kinnunen, Katri Koskinen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja