Luomulihapullat, luomutomaattikastiketta ja spagettia

Luomulihapullat (4 annosta)

  • 400g luomujauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 dl luomumaitoa
  • 1-2 dl vaaleaa leipää
  • 2 munaa
  • 1 tl luomubasilikaa
  • 2 rkl kapriksia
  • 1-2 tl suolaa
  • mustapippuria

Leikkaa leipäviipaleista kantit pois ja laita ne maitoon pehmenemään. Hienonna sipuli ja kuullota silppu pehmeäksi pannulla öljytilkassa. Sekoita jauheliha, pehmeä leipä, kananmunat, mausteet, hienonnetut kaprikset ja jäähtynyt sipulisilppu tasaiseksi taikinaksi. Paista koe pulla ja tarkista maku. Pyörittele taikinasta lihapullia ja paista paistinpannulla tai 200 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia.

Luomutomaattikastike (4 annosta)

  • 6 luomutomaattia
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 raastettu porkkana
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 1 tl luomubasilikaa
  • 1-2 tl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • nokare voita

Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi kattilassa öljytilkassa. Lisää porkkanaraaste ja hauduta hetki. Lisää myös tomaattimurska, kuutioidut tomaatit ja basilika sekä sokeri. Hauduta n. 10-15 minuuttia ja sekoita kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile lihapullien ja spagetin kera.

Resepti: Alex Nurmi/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat