Mainos

Luo itse upeat kukka-asetelmat kodin juhliin

Älä turhaan maksa floristille, kun kesä on kauneimmillaan. Katso Martha Stewartin vinkit ja luo itse upeita kukka-asetelmia.

1. Yksinkertaista ja isoa

Suuret kukat näyttävät upealta suurissa maljakoissa. Esimerkiksi hortensiat ovat upea näky, kun keräät niitä sylillisen ja asettelet ne näyttävään vaasiin. Eleganttia, mutta yksinkertaista.

2. Luo yllättäviä yhdistelmiä

Älä tyydy poimimaan pelkkiä niittykukkia, vaan kokeile hieman erikoisempien kasvien käyttöä. Esimerkiksi raikkaan punaiset viinimarjat ovat kauniita ja piristävät hennon väristä kukka-asetelmaa. Myös pensaat ja kauniit oksat tekevät sommitelmastasi jännittävän. Jopa rikkaruohot voivat näyttää hyvältä, siis leiki, kokeile ja innostu!

3. Seuraa muotoa

Kun suuret ja näyttävät kaipaavat vierelleen muhkeita muotoja, hennot ja ohuet kukat näyttävät hyvältä kapeassa, pitkässä maljakossa. Matalat ja leveät kukat voit asetella taasen matalaan ja leveään maljakkoon.

4. Leikittele pinnoilla

Yhdistele erilaisia kukkia toisiinsa ja leikittele pinnoilla. Pehmeälehtiset, suuret kukat näyttävät hyvältä suippojen ja terävältä vaikuttavien kasvien, kuten esimerkiksi ohdakkeiden ja hiirenvirnojen keskellä.

5. Älä unohda apuvälineitä

Eivätkö kukat pysy paikallaan? Kaupat ovat täynnä apuvälineitä oasiksesta erilaisiin telineisiin. Yksinkertaisimmillaan voit asetella kirkkaasta teipistä ristikon maljakon päälle ja sujauttaa kukat ristikon reikien läpi.

Jos asettelet raskaita kukkia matalaan maljakkoon, on tärkeää laittaa pohjalle vaikkapa koristekiviä tai teline. Tällöin kukat pysyvät paremmin paikallaan.

6. Värien tulkintaa

Kokeile, miltä valitsemiesi kukkien värit näyttävät yhdessä ja valitse ne huolella. Räväkän kimpun saat vastavärejä valitsemalla ja hempeää kimppua voi säväyttää erilaisella maljakolla. Kokeile vaikkapa vaaleanpunaisen asetelman yhdistämistä turkoosiin maljakkoon.

7. Yksi voi olla kaikki

Yksi kukka voi joskus olla näyttävämpi kuin kymmenen. Kaunis, pitkävartinen kukka suuressa maljakossa on klassikko, mutta kokeile myös vain yhden kukkalajin käyttämistä. Esimerkiksi runsas kimppu orvokkeja jykevässä astiassa on kaunista, mutta yksinkertaista. Pienet kukat kannattaa kuitenkin yhdistää ensin toisiinsa vaikkapa kiertämällä nauhaa ympärille.

Teksti: Hannele Järvelä/ MTV3

Lähde: marthastewart.com

Kuva: MTVoyj/ Ava

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.