Lukijat vastasivat: Tämä on paras piirre kodissani!

Jokakoti tiedusteli tällä kertaa suomalaisten suosikkiasiaa heidän kodeissaan. Vastauksia kyselyyn tuli oikein mukavasti, ja ylivoimaiseksi äänivoittajaksi kohosi asunnon sijainti.

Kyselyyn vastasi kokonaisuudessaan 226 Jokakodin lukijaa, ja lähes puolet vastanneista nimesi kotinsa parhaaksi puoleksi sen sijainnin. Tämän vaihtoehdon puolesta äänensä antoi 106 lukijaa vieden 46,9 prosentin äänienemmistön. Kysely keräsi myös perusteluja:

– Invalidina kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä. Liikkumissäde alle puoli kilometriä, Rok kommentoi.

– Sijainti on niin rauhallinen ja suojaisa. Saa olla todellakin katseilta rauhassa. Kylpytynnyri on myös niin parasta. Onni on olla onnellinen, Siri iloitsee.

– Sijainti on hyvä, kaksikin linja-autoa kulkee 15 minuutin välein, ja pidemmän matkan linja-auto myös 30 minuutin välein. Kuitenkin liikenteellisesti rauhallinen alue, perustelee puolestaan nimimerkkiä minä elokuussa käyttävä lukija.

Yhden äänen ero

Äänestyksen toisesta sijasta käytiin todella tiukka taisto, ja loppujen lopuksi toiselle sijalle lukijat nimesivät asunnon koon. Vaihtoehto keräsi ääniä yhteensä 36 kappaletta prosenttimäärän ollessa 15,9.

– Nykyinen asunto liian pieni. Etsin isompaa. Myös sijainti on tärkeä. Haluan asua tutulla hyväksi havaitulla alueella, Kodinetsijä perustelee.

– Koti on valoisa, makkarit tilavat ja antavat sisustamiselle enemmän mahdollisuuksia, kommentoi puolestaan Ellukka.

Kolmannen sijan nappasivat ainoastaan yhden äänen tappiolla muut vaihtoehdot. Lukijat innostuivatkin perustelemaan valintojaan monipuolisesti.

– Takka olohuoneessa, joka huokuu lämpöä kylminä talvipäivinä ja leiskuu pimeinä syysiltoina on aivan ihana ja kodin sydän. Taloni sijaitsee myös ihannepaikalla noin 1km:n päässä keskustasta, ja naapurit ovat kaukana, jopajoo sanoo.

– Valoisuus on kodin paras puoli – avaruus, jonka tuovat yhtenäiset tilat, vaaleat sävyt ja isot ikkunat!, kommentoi puolestaan mito.

– Kotini on velaton, sanoo puolestaan Köppeli6 yksiselitteisesti.

– 50-luvun rintamamiestalo, joka on todella ihana ja mukava talo maalla, mummo perustelee.

– Pohjaratkaisu. Vanhetessa sen huomaa kuinka tärkeä on yksitasoinen asunto. Kiipeäppä rappuja polvet jäykkänä selkä koukussa, nimimerkkiä mörkö käyttävä sanoo.

"Kotini on ihana, persoonallinen ja kaunis"

Neljännelle sijalle lukijat valitsivat sisustuksen. Vaihtoehto keräsi lukijoiden antamista äänistä 30 kappaletta eli 13,3 prosenttia.

– Kodissani on ulkomailta hankittuja vanhoja esineitä ja tavaroita, joita ei varmasti näe jokaisen kodissa. Siksi kotini on niin ihana, persoonallinen ja kaunis, vanhanaikainen perustelee.

– Aina, kun tulen omaan asuntoon, huomaan, kuinka tyylikäs sisustus mulla on. Suurimmalla osalla ihmisistä on hirveä sisustusmaku eli toisin sanoen ei tyylitajua ja makua lainkaan.Kauniin asunnon voi pilata kammottavalla sisustuksella, nimimerkki Minttu toteaa itsevarmasti.

– Kotini on kuin satu: se on alkanut pienestä painajaisesta tyhjyyttään huutaen, elänyt muutosten aikaa ja päättynyt niin, että sydän sykkii lämpimästi ympärilleen katsoessa. Vaikka muutoksia tulee, on ydin löytynyt, perustelee puolestaan kodinonni.

Muita vaihtoehtoja lukijat äänestivät niukasti. Perusteluita kirvoittivat kuitenkin myös asunnon mukavuudet sekä jokin tietty kodin huone.

– Nautin uuden kodin upeasta valaistuksesta, sähköllä sulkeutuvista verhoista, musiikin kuuntelun mahdollisuudesta kaikkialla, valoisuudesta ja avaruudesta, saunaosastosta sekä toimivasta kodinhoito-huoneesta, pienet ilot perusteli valintaansa.

– Makuuhuoneeni on ihana pesä ja turva. Sisustuksessa kohtaavat aasia ja välimeri, Marbi sanoo.

Teksti: Paula Koski / Jokakoti
Kuvat: Colourbox ja H&M

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja