Lukeminen on julkkisten mielestä pop!

Lukeminen on pop! Viihdeuutiset kävi keskiviikkona vietettävän suomalaisen kirjallisuuden päivän kunniaksi kysymässä tutuilta kasvoilta heidän lukutottumuksiaan. Samalla selvisi, että Vappu Pimiä ja Joonas Hytönen ovat korkealentoisen kirjallisuuden ystäviä. Timo T.A. Mikkonen luottaa puolestaan klassikoiden voimaan.

Opiskeluihinsa tällä hetkellä panostava suosikkijuontaja Joonas Hytönen kertoi Viihdeuutisille kaikkien aikojen suosikkikirjailijansa olevan ehdottomasti Mika Waltari.

- Luin Waltaria varsinkin herkässä lukiovaiheessani. Olin mieleltäni herkkä ja toisinaan myös humalassa - Waltarin tekstit tekivät tuolloin suuren vaikutuksen.

- Nykypolven kirjailijoista pidän Kari Hotakaisesta sekä Jari Tervosta, joiden koko tuotannon olenkin käynyt läpi. Olen kiinnostunut kielenkäytön taituruudesta, kertoo Hytönen.

Konkaritoimittaja Timo T.A. Mikkonen vannoo puolestaan tietokirjojen lisäksi Aleksis Kiven nimeen.

- Täytyy sanoa, että Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä kaikki on lähtenyt liikkeelle. Se on klassisen hyvin kirjoitettu ja siinä tavoitetaan jotain olennaista meistä suomalaisista, kertoo Mikkonen, joka tutustui teokseen isoäitinsä työskennellessä kirjastonhoitajana.

Juontaja Vappu Pimiä nauttii kirjoista aina kun ehtii. Kiireinen nainen joutuu työnsä puolesta keskittymään paljolti lehtiin, mutta ahmii lomaillessaan opuksia sen minkä voi.

- Lukiossa vaikutuksen teki erityisesti Timo K. MukanMaa on syntinen laulu. Jäin siihen koukkuun, jonka jälkeen luin myös Mukan elämänkerran.

- Pidän myös Outi Pakkasesta sekä Tuomas Vimmasta, johon olen myös vähän koukuttunut - hän on hyvin teräväkielinen. Tykkään myös Anna-Leena Härkösestä, sanoo Pimiä, joka uumoilee tarttuvansa suosikkeihinsa jälleen vuoden vaihteessa pitäessään lomaa töistään.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat