Luistin halkaisi kiekkolupauksen lihaksen kaukalossa – "Alkoi sattua niin helvetisti"

Norjalainen nuorisomaajoukkuelupaus loukkaantui häijyllä tavalla luistimen viillon seurauksena maan kiekkoliigan ottelussa. 

19-vuotias Jonas Nyhus Myhre on lainalla Norjan liigan Lorenskogin joukkueessa. Kauden kolmannessa aikuisten sarjapelissään hän loukkaantui.

Viime torstaina Lorenskogin ja Storhamarin kohtaamisessa vastustajan luistin viilsi epäonnisessa tilanteessa Nyhus Myhren rintaan syvän haavan. 

Maajoukkuetason lupaus kiidätettiin sairaalaan. Nyhus Myhre kertoo Aftonbladetille, ettei ensin tajunnut kaksinkamppailutilanteessa syntyneen vamman vakavuutta.

Ruotsalaisjulkaisun mukaan norjalainen pelasi vielä useita sekunteja, ennen kuin poistui vaihtoaitioon. 

– En nähnyt haavaa itse, joten kysyin joukkuetovereiltani, vuotaako se verta. He saivat shokkireaktion ja kutsuivat heti lääkärin paikalle, hän kertoo. 

– Adrenaliinia oli niin paljon, etten tuntenut mitään ensimmäisiin minuutteihin. Viiden minuutin kuluttua alkoi sattua niin helvetisti, enkä pystynyt käyttämään rintalihastani. 

Sairaalassa selvisi, että Nyhus Myhren rintalihas oli vaurioitunut viiltovamman seurauksena. 

– Se oli haljennut keskeltä, joten sekä lihas että iho jouduttiin tikkaamaan. 

Hurjasta vammasta huolimatta puolustajalupaus ajattelee, että onnettomuudessa oli mukana onnea, eikä luistin osunut esimerkiksi lähemmäs sydäntä. 

– Minulla kävi hyvä tuuri. 

Göteborgissa vuodenvaihteessa pelattavat alle 20-vuotiaiden MM-kisat jäävät nyt norjalaiselta väliin. Pelikuntoon Nyhus Myhre palautuu arvioiden mukaan helmikuussa.

– Olen tehnyt töitä MM-kisojen eteen koko kesän. Nyt kun tiedän, että tapahtuma jää väliin, niin se tuntuu todella surulliselta.

Lue myös:

    Uusimmat