Luis Suarezin Atletico-siirto nytkähti eteenpäin – Italiassa poliisi avasi tutkinnan uruguaylaistähden kielikokeen epäselvyyksistä

Luis Suarezin siirto Atletico Madridiin on ottanut askeleen eteenpäin. BBC:n mukaan Barcelona-pomo Josep Maria Bartomeu on muuttanut mieltään ja on suostuvainen päästämään Suarezin Atleticoon. Aiemmin Barcelona oli suhtautunut nihkeästi Suarezin siirtymiseen kovan kilpailijan riveihin.

BBC kertoo Atleticon maksavan Suarezista Barcelonalle nimellisen neljän miljoonan euron hinnan. Suarezin vuosipalkka madridilaisseurassa putoaa puoleen hänen Barcelonassa nauttimastaan 30 miljoonan euron liksasta.

Suarezin siirtosaagassa on riittänyt käänteitä sen jälkeen, kun Barcelonan uusi päävalmentaja Ronald Koeman ilmoitti uruguaylaiselle, ettei hänelle ole enää käyttöä katalaanijoukkueessa. Suarez oli jo siirtymässä torinolaiseen Juventukseen, mutta siirto kariutui. Juventus-pomojen mukaan syynä oli Suarezin Italian kansalaisuuden saamisen venyminen. Italian kansalaisena Suarez olisi mahtunut Juventuksen EU-kiintiöön.

Italian passin saaminen kaatui Suarezin kielikokeessa ilmenneisiin epäselvyyksiin. Suarezin kerrotaan muun muassa saaneen tietää kokeen kysymykset etukäteen.

Nyt myös Italian poliisi on kiinnostunut tapauksesta. BBC:n mukaan Italian poliisi on avannut tutkinnan, jossa se selvittää Perugian yliopiston toimintaa Suarezin kielikokeeseen liittyen. BBC kertoo poliisin selvittäneen, että Suarez oli saanut kokeessa käsitellyt aiheet tietoonsa ennalta. Myös kokeen arvosanasta oli sovittu etukäteen, Perugian syyttäjänlaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Yliopisto on kiistänyt kaikki väärinkäytökset kokeeseen liittyen.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja