Lentoyhtiöt joutuvat nöyrtymään koronaviruksen edessä: Saksalaiskonserni Lufthansan yhtiöt peruu 23 000 lentoa – lisää peruutuksia luvassa

Saksalaiskonserni Lufthansa ilmoitti keskiviikkona peruvansa yhteensä 23 000 lentoyhtiöidensä lentoa koronaviruksen aiheuttaman kriisin vuoksi. Lennot perutaan maaliskuun 29. ja huhtikuun 24. päivän väliltä.

Lisää perumisia on yhtiön mukaan luvassa lähiviikkoina. Aiemmin Lufthansa on ilmoittanut yli 7 000 perumisesta talvikauden päättymiseen eli maaliskuun 29. päivään asti.

Lufthansaan kuuluvat muun muassa Eurowings, Austrian Airlines ja Swiss.

Toimet vaikuttavat eniten Eurooppaan, Aasiaan ja Lähi-itään

Konserni on ilmoittanut varausmäärien huomattavasta laskusta ja lentojen peruutuksista. Yhtiön mukaan toimet vaikuttavat eniten Eurooppaan, Aasiaan ja Lähi-itään. Lufthansa kertoi viime viikolla, ettei se lennä Kiinaan ja Iraniin ennen huhtikuun loppupuolta, ja Israelin asettamat rajoitukset joillekin EU-maille saivat yhtiön keskeyttämään lentonsa maaliskuun 28. päivään asti.

Tytäryhtiö Brussels Airlines ilmoitti peruvansa kaikki lennot Italiasta ja Italiaan torstaina huhtikuun 3. päivään asti.
Koronavirus on vienyt Lufthansan osakkeiden arvosta noin kolmanneksen helmikuun lopun jälkeen. Yhtiö on myös keskeyttänyt rekrytoinnit, tarjonnut palkatonta lomaa ja harkinnut työtuntien vähennyksiä.

11.3.2020 kello 23.23: Juttua päivitetty kauttaaltaan, ja otsikkoa muutettu uusilla tiedoilla.  

Lue myös:

    Uusimmat