Lue ohjelista: Näin eroat ystävästäsi

Ezinearticles.com opastaa, miten otat eron raskaaksi tai ahdistavaksi käyneestä ystävästä.

Onko lähipiirissäsi sinulle rakas ihminen, joka on viime vuosina käynyt etäiseksi, raskaaksi tai vain ärsyttäväksi? Vaikka ystävyyden sanotaan olevan ikuista, joskus saatat kokea tarvetta ottaa eron energiaa vievästä kaveristasi.

Ezinearticles.com opastaa, miten ystävästä erotaan. Tee lista, ja noudata sitä!

Näin eroat ystävästä

1. Kirjoita ylös asiat, joita arvostat ystävässäsi.

2. Kirjoita ylös asiat, joita välillänne on tapahtunut. Mistä kireys välillänne alkoi, minkä koet ongelmalliseksi? Tapahtuiko jotakin tiettyä, vai toimiiko toinen teistä aina samalla, raivostuttavalla tavalla?

3. Kirjoita ylös asiat, jonka vuoksi haluat tehdä pesäeron ystäväänsi.

4. Mene nyt keskustelemaan ystäväsi kanssa. Ota lista mukaan! Anna hänen lukea se, jos tarpeen.

5. Ilmaise selkeästi, että haluat "eron". Älä anna ystäväsi jäädä uskoon, että olet hänelle vain vihainen ja muutat mielesi, kunhan hän pyytelee monta kertaa anteeksi. Käsittele ystävyyseroa avioeron tapaan: kun se on tehty, päätös on lopullinen. Tietenkin voitte edelleen olla väleissä ja kohdata esimerkiksi samassa kaveriporukassa aikaa viettäessänne.

6. Kerro, miten paljon arvostat mennyttä ystävyyttänne, tai ainakin sen hyviä aikoja, jos asiat ovat menneet pieleen jonkun tietyn tapahtuman takia.

7. Pyydä anteeksi asioita, joilla olet saattanut loukata ystävääsi. Anna myös ystävän pyytää anteeksi. Voit pyytää anteeksi myös sitä, ettet jaksa, voi tai kykene enää olemaan hänen ystävänsä. Älä kuitenkaan huku syyllisyyteen: tunteilleen ei voi mitään, ja haluaisitko itse olla sellaisen ihmisen ystävä, joka salaa inhoaa sinua? Et.

8. Ota ero, mutta käyttäydy kuin aikuinen: on turhaa polttaa siltoja sellaisen ihmisen kanssa, josta on joskus välittänyt suuresti. Muista, että haluat eron, et loukata.

9. Vaikka oletkin pannut ystävyyden katkolle, sure mennyttä ja menettämääsi ihmistä. Tunne epämiellyttävätkin tunteet!

10. Jatka elämääsi. Kaikki kääntyy paremmaksi, vaikka olo onkin kamala ja saatat pyöriskellä syyllisyydessä. Juttele muiden ystäviesi kanssa, jos on tarpeen.

11. Mikäli jättämäsi henkilö haluaa keskustella asiasta tai tapaatte yllättäen esimerkiksi juhlissa, juttele hänelle ja ole kohtelias. Älä kuitenkaan ala uudestaan hänen bestiksekseen: olet tehnyt eron, joten olette nyt tuttuja, aivan kuten sinä ja monet muut ihmiset, joiden kanssa olet kohteliaissa mutta pidättyvissä väleissä.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Osittainen lähde: Ezinearticles.com

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja