"Löysin yhden taulutelevision" – Jopa 270 konttia putosi myrskyssä rahtialukselta Pohjanmereen, onnenonkijat etsivät rannoilta arvotavaraa

Jopa 270 konttia putosi kovassa myräkässä Pohjanmereen Panamalaisen MSC ZOE -rahtialuksen kyydistä. Nyt kymmeniä kontteja rantautui Alankomaiden Terschellingin ja Vlielandin saarille täyttäen rannat tavaroista. Aarteenmetsästäjät saapuivat rannoille välittömästi etsimään konteista arvotavaraa.

Mereen pudonneet kontit hajosivat auki rantautuessaan. Paikalliset kertoivat konttien sisältäneen muun muassa televisioita, lamppuja, autonosia, Ikean huonekaluja, vaatteita ja leluja. Aarteenetsijät kävelivät rannalla pussit täynnä tavaraa.

– Löysin yhden taulutelevision. Aion pitää television lämpimässä ja kuivassa ja sitten katsoa, jos se vielä toimisi, kommentoi eräs aarteenetsijöistä.

– Aiomme kerätä tavarat ja pitää ne turvassa omistajille. Ihmisten tulee antaa tavara viranomaisille. Ongelma kuitenkin on, että tavaraa on niin paljon, kommentoi Terschellingin kaupunginjohtaja Bert Wassink.

Useat konteista ovat edelleen kadoksissa merellä. Viranomaiset varoittavat ihmisiä konttien sisällöistä, sillä kolmessa kadonneessa kontissa tiedetään olevan myrkyllisiä kemikaaleja.

Panamalainen MSC ZOE on yksi maailman isoimmista rahtialuksista. Alus ajautui myrskyyn lähellä Saksan Borkumin saarta.

Lähteet: Reuters, RTL 

Lue myös:

    Uusimmat