Löydä täydelliset silmälasit – muista kolme tärkeää sääntöä

Tänä päivänä silmälaseja on tarjolla optikkoliikkeissä valtavasti ja omille kasvoille sopivimpien lasien löytäminen ei välttämättä ole aivan yksinkertainen tehtävä. Oikeilla vinkeillä sopivien lasien löytäminen kuitenkin helpottuu.

Sen sijaan, että uusien silmälasien hankintaan suhtautuisi skeptisesti, on tapahtumasta syytä tehdä jo omassa mielessä positiivinen. Oikea asenne ja muutama yksinkertainen sääntö voivat muuttaa silmälasiostosten tekemisen!

– Uusien kehyksien hankkiminen on iloinen asia! Ennen soviteltiin hattuja ja nautittiin lookin muuttumisesta asustetta vaihtamalla, se sama asenne pitäisi nyt siirtää silmälasiostoksille, muoti- ja matkailutoimittaja Jaakko Selin kertoo.

Selin vinkkaa, että uusia silmälaseja hankittaessa kannattaa kiinnittää huomiota kolmeen perussääntöön.

1. Linssin soveltuvuus

Ensimmäisenä perussääntönä silmälasien valinnassa Selin pitää sitä, että silmän tulee osua linssin keskelle tai aavistuksen keskitason yläpuolelle. On tärkeää, ettei katseen kohdistamiseen tarvitse kiinnittää huomiota silmälaseja käytettäessä.

– Yläkaari ei saa tulla kulmakarvojen kohdalle eikä tilaa tarvitse jättää ylen määrin alapuolellekaan. Silmän tulisi olla myös sivusuunnasta katsottuna keskellä linssiä, Selin neuvoo.

2. Kehysten leveys

Toiseksi olisi tärkeää kiinnittää huomiota siihen, etteivät silmälasikehykset ole vääränkokoiset. Sekä liian leveiden että liian kapeiden kehysten hankkimista on syytä välttää.

Kun kehykset ovat oikeankokoiset, eivät ne ylety ohimoilta liikaa kasvojen yli eivätkä ole leveämmät kuin kasvojen levein kohta. Liian pienet kehykset puolestaan painavat ohimoita – ja tämä saattaa näkyä kasvoilla syvinäkin painaumina.

3. Lasien istuvuus

Siihen, miten silmälasit istuvat kasvoille, vaikuttaa erityisen paljon se, kuinka kehykset sopivat nenälle. Viimeiseksi perussäännöksi Selin listaakin sen, että kehyksen nenäsillan alle ei saa jäädä tyhjää tilaa. Sopivat kehykset koskettavat ihoa vain nenän kohdalta ja korvien takaa.

– Lasien pitäisi levätä nenän päällä. Jos nenän malli ei tätä salli, kannattaa valita nenätyynylliset lasit, Selin toteaa.

Lue myös:


Lähde: Deski

Lue myös:

    Uusimmat