Löydä täydellinen kumppani syntymäjärjestyksen avulla

Syntymäjärjestys ohjaa elämän kulkua ja jopa parinmuodostusta.

Oletko kohdannut kiinnostavan tyypin? Mietitkö, tulisiko teistä hyvä pari vai ei? Syntymäjärjestys ratkaisee suhteenne onnistumisen, eli ota heti selville, monesko perheensä lapsi kiinnostuksen kohteesi on.

Psykologi Linda Blair on kirjoittanut kirjan Extracted from Birth Order: What Your Position In The Family Really Tells You About Your Character, uutisoi Dailymail. Kirjan mukaan syntymäjärjestys vaikuttaa niin persoonan kehitykseen kuin myös henkilön ihmissuhteisiin.

Näin löydät itsellesi sopivan kumppanin

Esikoinen ja kuopus. Tämä on yhteensopiva pari, sillä vastakohdat viehättävät. Perheen vanhin on organisointikykyinen ja huolehtiva, ja kuopus on innoissaan näistä piirteistä kumppanissaan. Esikoinen haluaa hoivata ja huolehtia, kuopus taas haluaa tuolla hoivatuksi ja hellityksi. Kuopus on rento ja vähän kapinallinen hassuttelija, ja esikoinen kaipaa juuri tuota kepeyttä elämäänsä. Näiden kahden näkemykset saattavat kuitenkin törmätä, sillä esikoiset ovat usein sovinnaisia ja kuopukset uskomuksissaan intohimoisia.

Kaksi esikoista. Vaikea suhde! Kilpailuhenkisyys ja valtataistelu vaikeuttavat välejä, mutta suhteella on mahdollisuudet onnistua, mikäli kumppanit kunnioittavat toistensa ominaisuuksia ja toinen suostuu siihen, että hän saa päsmäröidä jossain muualla kuin kotona ja parisuhteessa.

Ainoa lapsi ja esikoinen. Sama tilanne kuin kahden esikoisen suhteessa: vaikeuksia. Esikoinen voi olla toisen tunteille ja tarpeille herkkä, mutta valtataistelua on luvassa.

Esikoinen ja keskimmäinen. Keskimmäisenä syntyneet lapset ovat hyviä kumppaneita kenelle tahansa. Hän on tottunut ratkomaan riitoja ja tekemään kompromisseja. He sietävät pomottelua ja sen, että kuopus haluaa paistatella huomion keskipisteenä. Toisaalta keskimmäisen ”kaikki käy” -asenne saattaa ärsyttää, kun kumppani ei koskaan pidä puoliaan. Keskimmäisen tarpeet täytyy huomioida eikä häntä saa dominoida suhteessa.

Keskimmäinen ja kuopus. Hyvä pari! Ystävällinen ja kompromisseihin taipuva keskimmäinen tukee usein kuopuksen hurjia haaveita, olivat ne kuinka huimia tahansa.

Kaksi keskimmäistä. Hyvät mahdollisuudet onnistuneeseen suhteeseen, kunhan he pystyvät tekemään päätöksiä ja ratkaisuja yhdessä.

Keskimmäinen ja ainokainen. Melko hyvä pari. Ainoa lapsi haluaa usein johtaa, ja keskimmäiselle tämä käy päinsä. Keskimmäinen voi tosin tuntea jäävänsä varjoon ja olevansa ohjailtavissa. Pariskunnan tulee keskustella, tehdä suunnitelmia ja varmistaa, että molemmilla on hyvä olo.

Kaksi kuopusta. Luova parisuhde, mutta järkevä suunnittelu on usein näille kahdelle vaikeaa. Arjesta saattaa tulla kaaosta.

Kuopus ja ainokainen. Järkevä pari, kun ainut lapsi ottaa ohjat ja auttaa kuopusta organisointia vaativissa asioissa. Kuopus tuo suhteeseen seikkailullisuutta ja luovuutta.

Kaksi ainokaista. Vaikein mahdollinen suhde, kun nämä kaksi ovat yhdessä. Toisen tunteiden huomioiminen ja toimeen tuleminen on vaikeaa, kun molemmat haluavat johtaa. Molemmat ovat perfektionisteja.

MTV3/Helmi

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja