Mainos

Loviisan vetykaasuvuodon syyt selvitetään

Loviisan Fortumin ydinvoimala-alueella eilen sattuneelle vetykaasuvuodolle ei ole toistaiseksi löytynyt yksiselitteistä syytä. Fortum joutuu selvittämään onnettomuuden syyt, sen kulun ja turvallisuusmerkityksen sekä toimittamaan virallisen raportin onnettomuudesta aikanaan Säteilyturvakeskukselle.

Säteilyturvakeskuksen tarkastajan Petteri Tiippanan mukaan keskuksessa on mietitty sitä, onko kyseessä ydinvoimaonnettomuus vai ainoastaan ns. tavanomainen teollisuuslaitoksissa silloin tällöin sattuva kaasuonnettomuus. Ydinvoimalassa tapahtuvat onnettomuudet kirjataan kansainvälisellä INES-asteikolla. Luokitusta varten oleva käsikirja ei tämänlaatuisia onnettomuuksia tunne, koska kyseisessä tapauksessa ei ollut välitöntä uhkaa ydinvoimalan säteilyturvallisuudelle, Tiippana sanoo.

Tiippanan mukaan tämä tarkoittaa sitä, että Loviisan kaasuvuoto olisi asteikon ulkopuolella. Koska vielä ei kuitenkaan tiedetä tapahtumien syytä ja sen analysointi on kesken, se on toistaiseksi luokiteltu ydinvoimalassa tapahtuvan onnettomuuden alimpaan asteikkoon eli nollaan. Henkilökohtaisesti näkisin tämän kyllä teollisuusluokan tapahtumana, kuten Loviisan palopäällikkökin on asian ilmaisut. Kyseessä oli ainoastaan alussa henkilövaara. Missään vaiheessa ei ollut ydin- eikä säteilyturvallisuusvaara, Tiippana tähdentää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.