Mainos

Love-viruksen luojaepäiltyjä kaksi

Filippiinien viranomaisten mukaan heillä on tiedossa yksi epäilty Rakkauskirje- tietokoneviruksen tekijäksi. Aiemmin Ruotsalainen tietokonetutkija väitti paikallistaneensa laajaa tuhoa tehneen, rakkauskirjeeksi naamioituneen tietokoneviruksen alkuperän.

Rakkauskirjevirus

Filippiineiltä kerrotaan, että epäillyn pidätys kuitenkin viivästyy viikonlopun tuomariongelmien vuoksi. Epäillyn kerrotaan olevan 23-vuotias Manilan esikaupungissa asuva mies, joka on nyt poliisin valvonnassa.

Tukholman yliopistossa työskentelevän Fredrik Björckin mukaan viruksen on luonut saksalainen, Australiassa opiskeleva vaihto-oppilas. Virus on Björckin mukaan aktivoitunut Filippiineillä, mutta ei ole varmaa, että viruksen luoja on itse ollut maassa, kertoo ruotsalainen Dagens Nyheter -sanomalehti.

Viime vuonna Björck paikansi tietokonevirus Melissan alullepanijan. Rakkauskirje-virus on saastuttanut maailmalla ainakin kolme miljoonaa konetta. Viruksesta on parhaillaan liikkeellä useita eri versioita, uusin on naamioitunut äitienpäiväkortiksi.
(MTV3)
Dagens Nyheterissä tutkijan haastattelu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.