Love-viruksen luojaepäiltyjä kaksi

Filippiinien viranomaisten mukaan heillä on tiedossa yksi epäilty Rakkauskirje- tietokoneviruksen tekijäksi. Aiemmin Ruotsalainen tietokonetutkija väitti paikallistaneensa laajaa tuhoa tehneen, rakkauskirjeeksi naamioituneen tietokoneviruksen alkuperän.

Rakkauskirjevirus

Filippiineiltä kerrotaan, että epäillyn pidätys kuitenkin viivästyy viikonlopun tuomariongelmien vuoksi. Epäillyn kerrotaan olevan 23-vuotias Manilan esikaupungissa asuva mies, joka on nyt poliisin valvonnassa.

Tukholman yliopistossa työskentelevän Fredrik Björckin mukaan viruksen on luonut saksalainen, Australiassa opiskeleva vaihto-oppilas. Virus on Björckin mukaan aktivoitunut Filippiineillä, mutta ei ole varmaa, että viruksen luoja on itse ollut maassa, kertoo ruotsalainen Dagens Nyheter -sanomalehti.

Viime vuonna Björck paikansi tietokonevirus Melissan alullepanijan. Rakkauskirje-virus on saastuttanut maailmalla ainakin kolme miljoonaa konetta. Viruksesta on parhaillaan liikkeellä useita eri versioita, uusin on naamioitunut äitienpäiväkortiksi.
(MTV3)
Dagens Nyheterissä tutkijan haastattelu

Lue myös:

    Uusimmat