Mainos

Loukkaantunut Zlatan Ibrahimovic lyyhistyi hissiin - agentti tunki keksejä ja hilloa suuhun: "Lisää, lisää!"

3:03
Videolla Zlatan Ibrahimovicin hattutemppu MLS:ssä.

Jalkapallon supertähti Zlatan Ibrahimovic kertoo Expressenin pitkässä haastattelussa uransa vaikeimmasta loukkaantumisestaan ja kuinka syvällä hän loppujen lopuksi kävi.

Ibrahimovicin polven nivelsiteet hajosivat vuonna 2017 tämän pelatessa Manchester Unitedissa. Ikävä loukkaantuminen sattui keväällä Eurooppa-liigan ottelussa Anderlechtia vastaan. Hän oli lopulta sivussa seitsemän kuukautta.

– Sellaista ei ollut aiemmin tapahtunut minulle. Pelasin 15 vuotta ilman "oikeaa" vammaa. Se tuli kun olin 35-vuotias. Silloin aloin ajatella täysin eri tavalla. Kun olin 35-vuotias, ajattelin, että kuinka kauan aion vielä jatkaa. Kuitenkin vamman saatuani, se oli enemmän sitä, että minun täytyy palata ja näyttää osaavani pelata jalkapalloa edelleen. Se muutti täysin ajattelutapani, Ibrahimovic kertoo.

Ruotsalaistähti kertoo agenttinsa Mino Raiolan antamasta merkittävästä tuesta loukkaantumisen aikana. Hän huolehti Ibrahimovicin mukaan siitä, että tällä olisi kaikki paras mahdollinen ympärillänsä.

– Hän syötti jopa minua. En aio sanoa, että olin halvaantunut, koska on ihmisiä, jotka ovat oikeasti halvaantuneita. En pystynyt liikuttamaan itseäni. Muistan tilanteen, kun minun oli pakko liikkua. Tarvitsin adrenaliinia, joten menimme kuntosalille. Voin kuitenkin huonosti. Minua huimasi ja päässäni pyöri. Sanoin Minolle, että meidän on pakko lähteä. Meidän pitää mennä huoneeseen lepäämään. Lähdin liikkeelle keppieni kanssa ja tulen hissille, mutta kaadun maahan. En pyörry, mutta melkein. Kaikki vain pyöri. En voinut liikkua. Silloin hän sanoi, että odota tässä, Ibrahimovic sanoo.

– Hän haki fysioterapeutti Darion ja vei minut huoneeseen. Hänellä oli mukanaan hilloa ja keksejä. Aloin syömään niitä ja lopulta sanoin, että kaikki on kunnossa. Mino jatkoi kuitenkin syöttämistä ja huusi: "Lisää, lisää!". Suuni oli täynnä hilloa ja keksejä. Mino jatkoi: Sinä tarvitset sokeria, sinä tarvitset sokeria! Hän latoi suuria määriä suuhuni ja minä yritin sanoa, että riittää. Hän kuittasi kylmästi, että ei, tarvitset lisää, Zlatan kertoo.

Ibrahimovic kertoo läheisestä suhteestaan Raiolaan, että he eivät vain olleet tuolloin pelaaja ja agentti.

– Yleensä tapaamisemme oli silmänräpäyksiä, mutta nyt vietimme pitemmän jakson yhdessä ja olimme lähempänä toisiamme. Jos jokin jalkapallossa on merkinnyt minulle erityisen paljon, niin se on hän, Ibrahimovic sanoo.

Expressenin toimittaja Noa Bachner toteaa Ibrahimovicilta leikkisästi, että kesällä Raiolan kanssa yhdessä interrailaamaan.

– Nyt voin hyvin enkä ole enää rampa. En tarvitse ketään enää syöttämään minua. Nyt selviydyn. Mutta joo, miksi ei? Ibrahimovic toteaa.

Ibrahimovic on iskenyt tällä kaudella LA Galaxyn paidassa 29 ottelussa hurjat 30 osumaa ja antanut seitsemän maaliin johtanutta syöttöä. Hän sivuaa maalimäärässä uransa toiseksi tehokkainta kautta. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja