"Loukkaantunut maksamakkara" – Ukrainan suurlähettiläs sivalsi Olaf Scholzia

Ukrainan Berliinin-suurlähettiläs Andri Melnyk on kritisoinut asemamaansa Saksan liittokansleri Olaf Scholzia kovin sanoin, kertovat muun muassa Politico ja Euractiv.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


– Nyt on kyseessä brutaalein tuhoamissota sitten natsien hyökkäyksen Ukrainaan, tämä ei ole mikään päiväkoti, Melnyk kritisoi Scholzin asennetta sotaan.

Melnykin kommentit ovat reaktio liittokansleri Scholzin lausuntoihin, joiden mukaan hän ei aio matkustaa Kiovaan, koska liittopresidentti Frank-Walter Steinmeierkaan ei ollut kaupunkiin tervetullut.

Steinmeier aikoi matkustaa Kiovaan yhdessä Puolan, Viron, Liettuan ja Latvian presidenttien kanssa, mutta Ukrainan hallinto ei innostunut siitä Steinmeierin aiemmin läheisten Venäjä-suhteiden takia. Matka toteutui ilman Steinmeieria.

Steinmeier on Venäjän hyökkäyksen alkamisen jälkeen myöntänyt, että esimerkiksi Nord Stream 2 -kaasuputken puolustaminen oli selkeä virhe.

Scholzin mielestä ei ole hyväksyttävää, että Ukraina estää vierailun "sellaisen maan presidentiltä, ,joka tarjoaa paljon ase- ja taloudellista apua".

Suurlähettiläs Melnyk ei kommenteista pitänyt.

– Ei kuulosta kovin valtiomiesmäiseltä käyttäytyä kuin loukkaantunut maksamakkara, Melnyk sivalsi.

Loukkaantunut maksamakkara – beleidigte Leberwurst – on saksalainen sanonta, jolla tarkoitetaan sanonnan kohteen olevan herkkähipiäinen tai uhriutuu turhasta.

Melnyk on Saksassa kiistelty hahmo. Politicon mukaan toiset pitävät tervetulleena "piikkinä hallituksen lihassa", toisten mielestä hänen käytöksensä on epädiplomaattista eikä se edistä maiden suhteita.

Lue myös:

    Uusimmat