Lotta Haralan virheellä karut seuraukset, Tommi Evilä korostaa suomalaisaiturin ottamaa riskiä – "Ovat aina vaaran paikka"

2:24
Katso videolta Tommi Evilän mietteet Lotta Haralan dopingrikkomuksesta kokonaisuudessaan.

Lotta Harala sai dopingtuomion annettuaan elokuussa kiellettyä piristettä sisältävän testinäytteen. C Moren yleisurheiluasiantuntija Tommi Evilä tietää lisäravinteiden luomat riskit.

SUEK ja SUL tiedottivat perjantaina Haralan antaneen elokuussa positiivisen testinäytteen Espoon gp-kisoissa. Harala kärsi hiljattain kolmen kuukauden mittaisen toimintakieltonsa.

Harala itse kertoi kielletyn piristeen päätyneen elimistöönsä käyttämästään kreatiinista. Harala kertoi myös joutuneensa turvautumaan eri merkin tuotteeseen, koska häneen normaalisti käyttämä kreatiini oli loppunut.

C Moren yleisurheiluasiantuntija Tommi Evilä korostaa, että lisäravinteissa on aina omat riskinsä. Vaikka Haralakin oli pyrkinyt selvittämään tilaamansa tuotteen tuoteselosteen perinpohjaisesti asiantuntijoiden avulla.

– Lisäravinteet ovat vaaran paikka. Urheilija vastaa aina niistä aineista, mitä elimistöstä löytyy. Tässähän on tilanne se, että Lottahan on käynyt keskustelua ihan lääkärin ja Olympiakomitean hyväksymän ravitsemusterapeutin kanssa. Nyt ei ollut sitä normaalia tuotetta saatavilla, ja korvaavasta tuotteesta näin kävi, Evilä toteaa MTV Uutiset Livessä.

– Valitettava inhimillinen virhe, josta rangaistus on kärsitty.

Harala sai tiedon positiivisesta dopingnäytteestään 28. elokuuta. Kolmen kuukauden toimintakieltonsa Harala kärsi 13. lokakuuta – 12. tammikuuta, mutta asiasta tiedotettiin vasta perjantaina, mikä herätti kummastusta.

– Tässä on tietynlainen proseduuri, mikä täytyy käydä läpi. Kun prosessia käydään läpi, siitä ei saa puhua ulospäin yhtään mitään. Tämä on kuitenkin käsittääkseni mennyt ihan normaalin proseduurin mukaan. Se ei ole tullut aikaisemmin esiin, koska sen ei ole kuulunutkaan tulla esiin, Evilä valottaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja