Lotta Haralan tavoitteena EM- ja MM-kisat – taustalla uusi valmennustiimi

Jalkavaivoista toipuva aitajuoksija Lotta Harala valmistautuu kilpailukauteen 2022 uuden valmennustiimin tuella. Anne Suoranta vastaa jatkossa aitajuoksun lajivalmennuksesta ja Kati Ala-Huikku fysiikkavalmennuksesta.

Harala voitti 100 metrin aitajuoksun Suomen mestaruuden 2017 ja kohensi viime kesänä ennätyksensä aikaan 13,07, jolla hän on Suomen kaikkien aikojen tilastossa Annimari Kortteen, Reetta Hurskeen ja Nooralotta Nezirin jälkeen neljäntenä.

–  Ensi kesän tavoitteena ovat EM- ja MM-kilpailut, mutta jo hallikausi on tärkeä ranking-pisteiden keruun takia, Harala kertoo Urheiluliiton tiedotteessa.

Haralan harjoittelu painottuu edelleen rasitusvammojen kuntoutukseen.

–  Kuntoutus on jatkunut joulukuusta, mutta vasta kuukausi sitten siihen löytyi oikea tapa. Tuntui, että siihen asti hakkasin päätä seinään, Harala sanoo.

–  Nyt leposärky ja yölliset kivut sekä istumakivut ovat poistuneet ja kipua takareidessä on vain tietyissä asennoissa.

Suoranta valmentaa myös Matilda Bogdanoffia, joka juoksi pika-aidat aikaan 13,11 kesällä 2019. Suorannan "vastaanotto" on Helsingissä, mikä merkitsee Haralalle matkustelua pääkaupunkiseudulle.

–  Käyn viikoittain Helsingissä tekemässä harjoituksia Suorannan johdolla, ja Ala-Huikku on sitten mukana Tampereella päivittäisharjoittelussa, Harala kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat