Mainos

Los Angeles Philharmonic Helsingin juhlaviikoille

Los Angelesin filharmoninen orkesteri vierailee ensi vuonna Helsingin juhlaviikoilla.

Los Angeles Philharmonic


Konsertit Helsingin juhlaviikoilla ovat osa Los Angeles Philharmonicin Euroopan-kiertuetta. Orkesteri vierailee kiertueellaan suurilla eurooppalaisilla festivaaleilla, mm. Luzernissa, Edinburghissa ja Lontoossa. Suomeen orkesteri tulee Brysselistä. Konserteissa on luvassa orkesteriteoksia romantiikan ajan ja 1900-luvun taitteesta.

Ensimmäisen konsertin ohjelmassa 3. 9. on mm. ylikapellimestari Esa-Pekka Salosen kokoama sarja Prokofjevin säveltämän Romeo ja Julia -baletin musiikista. Konsertin solistina on Yefim Bronfman, joka tulkitsee Bartókin ensimmäisen pianokonserton. Bartók on yhdistänyt pianistia ja filharmonikkoja aiemminkin: Bronfman sai vuonna 1997 Grammy-palkinnon Bartókin pianokonserttojen levytyksestä yhdessä Los Angeles Philharmonicin kanssa.

Myös jälkimmäisessä konsertissa 4. 9. kuullaan balettimusiikkia: Stravinskyn myöhäistuotantoon kuuluva Agon on harvoin kuultu sävellys. Ohjelmassa on lisäksi kaksi teosta Maurice Ravelin tuotannosta, Hanhiemo ja La Valse, sekä Sibeliuksen Sinfonia nro 7.

Los Angeles Philharmonic vieraili Suomessa edellisen kerran vuonna 1994, silloinkin Helsingin juhlaviikoilla.

Lipunmyynti orkesterin konsertteihin alkaa tänään.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.