Mainos

Lordin voitto yllätys ja shokki ulkomailla

Suomen edustajan Lordin Euroviisuvoitto on saanut hämmentyneen vastaanoton kansainvälisessä mediassa. Herra Lordin itsensä mukaan voitto on todistus eurooppalaisten vapaamielisyydestä.

Suomen edustajan Lordin voitto Eurovision laulukilpailuissa oli ulkomaiden lehdistön mukaan yllätys, toisille jopa shokki. Monen median mukaan Lordi teki Euroviisujen historiaa ja todisti, että iskelmäkisan luonne on muuttunut.

- Lordi osoitti, että entisessä laulukilpailussa on nyt kyse show'sta, tähdensi Tanskan kohulehti Jyllandsposten.

Ruotsin Expressenin mukaan Lordi onnistui tekemään viisuhistoriaa. Dagens Nyheter puolestaan piti Lordia shokkivoittajana. DN:n mukaan harva uskoi, että Suomen hirviöbändi voisi todellakin vetää kisassa pisimmän korren.

- Pohjoismainen kilpailu kaunottaren ja hirviön välillä päättyi jälkimmäisen voittoon, DN vertasi Ruotsin Carolaa ja Lordia.

Norjalainen Verdens Gang jakoi Lordille laakereita siitä, että yhtye kirjoitti shokkivoitollaan Euroviisujen historiaa. Verdens Gang siteerasi Lordia, jonka mukaan yhtyeen voitto on myös todiste eurooppalaisten vapaamielisyydestä. Suomi sai lisäksi balsamia toistuville hiihtotappioille: Verdens Gang tölväisi Norjan omaa edustajaa 256 pisteen tappiosta Suomelle.

Suomen voitto noteerattiin myös Yhdysvalloissa. Jenkkien uutistoimisto AP katsoi, että "nousukasmainen" suomalaisyhtye voitti Eurovision laulukilpailun.

Brittien uutistoimisto Reuters luonnehti Lordin ykköstilaa yllätykseksi. Saman maan The Observerin mukaan Lordin menestys lopettaa Suomen trauman siitä, että se on jäänyt viimeiseksi liki kaikissa Euroviisuissa joihin Suomi on osallistunut.

"Järkyttää koko laulumaailmaa"

Saksan suurlehti Bild tulkitsi, että Lordin voitto järkyttää vahvasti "koko laulumaailmaa". Bild kuvasi mittelön lopputulosta odottamattomaksi. Saksan uutistoimisto DPA korosti, että suomalaisviisikon voittosävelmä poikkeaa radikaalisti Euroviisujen perinteestä.

Vahvasti katolilaisen Espanjan lehden El Mundon mukaan Lordi on herättänyt polemiikkia uskonnollisissa piireissä. Lehti muistutti, että Lordi on kiistänyt yhteydet satanismiin.

- Lordi haluaa sen sijaan tuoda esiin, että rock on musiikkia joka pelastaa, El Mundo kirjoitti.

Tämän vuoden Euroviisuissa toiseksi sijoittui Venäjä. Hopeatila näytti harmittavan ainakin osaa itänaapurin viisutiimistä.

- Uskon, että (Venäjän edustaja) Bilan oli voiton arvoinen. Moni tuli sanomaan minulle kisan jälkeen että 'te olette voittajia, mutta teillä ei valitettavasti ollut onnea', sanoi Venäjän viisutiimin projektikoordinaattori Jana Rudkovskaja uutistoimisto Itar-Tassille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.