Loputon pakettimeri! Video näyttää Postin Vantaan lajittelukeskuksen täysin poikkeuksellisen ruuhkapiikin, jota korona vain paisuttaa: "Kaikki ei mahdu enää sisälle"

0:50
Kurkkaa sisään! Tältä näyttää ennätyksellinen ruuhkapiikki Suomen suurimmassa lajittelukeskuksessa.

Postin Vantaan lajittelukeskus käsittelee päivittäin 75 prosenttia koko Suomen postipaketeista. Joulusesongin aikana lajittelukeskuksen läpi käy päivittäin 150 000 postipakettia.

Postin liiketoimintajohtaja Tommi Kässi kertoo, että lajittelukeskuksessa käy tällä hetkellä todellinen vipinä.

– Nämä päivät ovat niitä kovimpia piikkipäiviä. Vuoden kiireisimmät ajat menossa, joten tällä hetkellä tekemistä riittää, Kässi kertoo.

Vaikka volyymi on tällä hetkellä kova ja lajittelukeskuksessa tilaa rajattu määrä, Kässin mukaan ruuhkasta selvitään.

– Tilaa pitää täyttää tällä hetkellä erittäin fiksusti ja tavarat pitää koittaa saada virtaamaan lävitse mahdollisimman nopeasti. 

Posti onnistui rikkomaan marraskuun viimeisellä viikolla pakettien käsittelyennätyksen, kun matkaan laitettiin yhteensä 1,5 miljoonaa pakettia.

Ennätysten rikkominen johtuu osittain Black Friday -alennuskampanjasta mutta myös vallitsevasta korona-ajasta, jolloin ihmiset tilaavat tuotteita enemmän postin kautta kuin kivijalkakaupoista.

Rikotaanko ennätys joulun alla vielä toistamiseen? Kässin mukaan kahden miljoonan pakettimäärän rajan rikkominen viikossa on mahdollinen.

– Sesonki on hyvin poikkeuksellinen, tämän ennustaminen on verrattaen hankalaa. Varmasti tällä viikolla on aivan kovimmat päivät, varmasti myös ensi viikolla on kovia päiviä. Sitten varmaan rupeaa tasautumaan.

"Talo on kohta niin täynnä tavaraa, ettei kaikki mahdu enää sisälle"

Vantaalla lajittelun parissa työskentelevä Toni Kettunen kuvailee viimeisiä päiviä äärimmäisen hektisiksi.

Ylitöitä on riittänyt ja tavara ei vain ota loppuakseen.

– Tuntuu, että päivä päivältä paketit lisääntyvät. Koko ajan hommia painetaan. Hommat ei lopu, mikä on tietysti myös hyvä juttu, Kettunen kertoo.

Kettusen mukaan tavaraa on tällä hetkellä todella paljon kiinteistön tilaan nähden. Hän kertoo, että pihalla odottaa purkamista lauma kontteja ja sisällä rivi autoja.

– Talo on kohta niin täynnä tavaraa, ettei kaikki mahdu enää sisälle. Jouluun on vielä kolme viikkoa aikaa, saa nähdä mihin tää johtaa, Kettunen kertoo.

Liikkuvaan työhön oman lisämausteensa ovat Kettusen mukaan tuoneet kasvomaskit, jotka ovat tehneet pitkistä päivistä vieläkin fyysisesti raskaampia.

– Meillä on maskipakko ollut noin kolmen viikon ajan. Kyllä se hapensaantia vaikeuttaa, kun kyseessä on aika fyysinen työ. On hieman eri asia istua satulatuolilla maskin kanssa kuin tehdä fyysistä työtä maski päässä.

Tommi Kässin mukaan Postin ykkösprioriteetti on pitää kiinni työntekijöiden ja asiakkaidensa turvallisuudesta. Siitä huolehditaan päivittäin hyvän ja avoimen kommunikaation kautta.

– Sitä me halutaan korostaa. Korona-aika on meille kaikille raskasta aikaa ja haluamme pitää hyvää huolta meidän työntekijöistä, Kässi kertoo.

Katso yläpuolelta löytyvältä videolta, miltä Vantaan lajittelukeskus näyttää ennätyksellisen ruuhkaisena.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja