Loppukevennysmies Mika Tommolan kommellukset: Haastateltavan kanssa ei ollut yhteistä kieltä!

MTV3:n Kymmenen Uutisten Mika Tommolan hymy ei hyydy edes siinä vaiheessa, kun suunnitelmat pettävät pahan kerran. Loppukevennyksistään tunnettu toimittaja kertoo neljä hauskaa tarinaa kuvausten lomasta.

Kieliummikot juttusilla

Kun puhe tulee hauskoista keikoista, Mika Tommola nostaa viime kevään parhaimmistoon venäläisen raskaan sarjan nyrkkeilijä Nikolai Valujevin kohtaamisen.

Kun nyrkkeilijäsankari ystävineen saapui matalalla profiililla pilkkireissulle Lapinjärvelle, Tommola tarttui hanakasti tilaisuuteen lähteä jututtamaan mestaria paikan päälle. Toimittaja varmisti etukäteen, että paikalla on varmasti venäjän kielen tulkki.

Tilanteen laita selvisi vasta siinä vaiheessa, kun Tommola paineli kuvaaja kintereilleen jäätä pitkin kohti kookasta, kaksimetristä hahmoa.

− Tulkkia ei ollut! Tajusin, ettei hän puhu englantia juuri yhtään, enkä minä puhu venäjää.

Nopealiikkeinen ammattilainen päätti, että haastattelu tehdään, kielestä viis. Kaksikko alkoi rupatella niitä näitä.

− Kyselin suomeksi, että mikä kala tuo on, ja osoitin sitä sormella. Hän vastasi venäjäksi ja puhui välillä saksaa. Toistelin sanoja perässä.

Kaksikko jutteli pilkkimisen lomassa puoli tuntia niitä näitä. Kevennys saatiin purkkiin kuten pitikin.

− Hän ei ollut yhtään ärsyyntynyt, että pyörin siinä. Myöhemmin kuulin, että varakas miljonääri otti kaikki saamansa kalat mukaansa Pietariin, myös suomalaiset niin sanotut roskakalat.

Nautojen esiinmarssi

Tommola on oppinut vuosien varrella, että eläinuutinen, riippumatta eläinlajin edustajasta, kirvoittaa runsaasti positiivista palautetta. Niinpä kevennysmies suuntasi toukokuussa seuraamaan kevään varmaa merkkiä: lehmien laitumille laskemista.

Kun lehmien kuljetuskärry lähestyi laidunmaata, Tommola käski kuvaajaa terästäytymään. Kohta ne ryntäävät sieltä, nyt otat vauhdikasta kuvaa!

− Sitä en tiennyt, että ylämaan nauta on hyvin hidas eläin. Kun karjankuljetuskärryn luukut avattiin, lehmät kävelivät ulos hitaasti, sanoivat muu ja alkoivat syödä, Tommola kertoo nauraen.

Käsikirjoitus ei jälleen kerran pelittänyt, mutta mitä pienistä. Tommola paineli isännän perässä pellolle juttelemaan ja rapsuttelemaan märehtijöitä.

− Nämä ovat niin kuin suomalaiset, eivät paljoa hötkyile. Tulee kevät ja sanovat vain muu, isäntä veisteli vieraalleen.

Viemärin uumenissa

Tommolalle tarjoutui viime talvena varsin mieleenpainunut uutiskeikka. Helsingin avointen ovien päivän yhteydessä kaupunkilaisille mainostettiin mahdollisuutta lähteä tutustumisretkelle viemäriverkostoon.

Hakemuksia tuli tuhatkunta, joista kuusi onnekasta pääsi kierrokselle. Tommola veti asiaankuuluvat vermeet niskaan ja lyöttäytyi kahden tytön matkaan.

Seurue eteni hämärän viemäriverkoston uumenissa ja seurasi, miten ihmisen ulosteet lipuivat vieressä virtana ohi.

− Minulle sanottiin jälkeenpäin, että oletpa rohkea. Ainoa, mikä oikeasti pelotti, oli se, että liukastun ja lennän kakan sekaan. Niin ja onko siellä rottia. Näimme yhden puoliksi syödyn, Tommola muistelee ainutlaatuista kokemusta.

Myöhemmin toimituksen päässä myös kollegat pääsivät, tai pikemminkin joutuivat, osallisiksi Tommolan viemäriseikkailusta.

− Minut käskettiin ihan ensimmäisenä suihkuun. Uutisankkurikaan ei suostunut halaamaan, kevennysmies naureskelee.

Alasti ruudussa

Tommolan yksi kenties ikimuistoisimmista uutiskevennyksistä nähtiin hetki sitten ruudussa − ja perään myös lehtiotsikoissa. Moni katsoja hieraisi silmiään, kun televisiosta tuttu mies ilmestyi suomalaisten olohuoneisiin vailla rihman kiertämää. Loppukevennys käsitteli Hämeenlinnan Aulangolla järjestettyä naturistien kesätapahtumaa.

Tommola myöntää, että jännitys nousi pintaan haastattelupaikalle saapuessa. Voi hitto, onko pakko... Mutta luvattu mikä luvattu. Tommola ja kuvaaja Roman viskasivat vaatteensa autoon ja rantautuivat naturistien sekaan.

− Siinä jutellessa pikku hiljaa rentouduin, ja tarina alkoi kulkea. Tosin tapitin haastateltaviani tiukasti silmiin, ettei vaan joku saisi mielikuvaa, että tiirailisin jonnekin!

Tommola korostaa, että erotiikka on naturismista kaukana. Siksi erikoinen juttukeikka hoitui lopulta mallikkaasti.

− Ei nurmikko, vyölaukku/käsilaukku, rantasandaalit, ja krokettipeli -yhdistelmästä saa millään eroottista. Ja naturistit olivat mukavaa, mutkatonta väkeä, toimittaja kehuu.

− Ja totuushan on vielä se, että jos minä en olisi tehnyt haastatteluja nakkiksena, niin en olisi voinut tehdä juttua ollenkaan. Olisi näyttänyt typerältä, jos toimittaja olisi haahuillut siellä kauluspaidassa. Minulla ei siis ollut vaihtoehtoja, ja se on joskus hyvä. Tulee tehtyä asioita, joita ei normaalisti tekisi.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja