Mainos

Lontoon pormestari: "Emme anna Donald Trumpin jakaa Britanniaa"

Lontoon pormestari Sadiq Khan on vastannut Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin kritiikkiin. Khanin mukaan Trumpin ei anneta jakaa Britannian kansaa.

Khan kommentoi asiaa sen jälkeen, kun Trump kritisoi Khanin terrori-iskujen jälkeistä toimintaa jo toistamiseen.

Trumpin mukaan Khan vähätteli seitsemän ihmisen hengen vienyttä ja kymmeniä haavoittanutta Lontoon-iskua sanomalla, ettei ihmisillä ole syytä pelkoon. Trumpin mukaan poliittinen korrektius on lopetettava, jotta ihmisten turvallisuuden parantamisessa päästäisiin tositoimiin.

Khan sanoi aiemmin lontoolaisille, ettei heillä ole syytä hätään, vaikka poliisien läsnäolo tulee lisääntymään jatkossa.

Aiemmin Khanin edustaja ilmoitti, että Khanilla on parempaakin tekemistä kuin vastata Trumpille. Khanin edustajan mukaan Trump irrotti pormestarin sanat kontekstistaan ja ymmärsi ne tahallaan väärin.

Myöhemmin Khan kuitenkin kommentoi Trumpin puheita Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle.

-Jotkut ihmiset elävät vihanpidosta ja jakaantumisesta. Emme anna Donald Trumpin jakaa Britanniaa, Khan sanoi BBC:n haastattelussa.

Trump on myös kytkenyt iskun Yhdysvalloissa käytävään keskusteluun aselakien tiukentamisesta ja vaatinut kuutta muslimimaata koskevaa jäädytettyä matkustuskieltoa takaisin voimaan.

Lisäksi Trump on kommentoinut Lontoon terrori-iskua sanomalla, että verenvuodatuksen täytyy loppua. Asiasta muun muassa uutisoineen CNN:n mukaan Trump myös lupasi, että verenvuodatus tulee loppumaan.

Washingtonissa puhunut Trump sanoi lisäksi, että presidenttinä hän tekee kaiken tarvittavan estääkseen verenvuodatuksen leviämisen Yhdysvaltoihin.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.