Mainos

Lomaosakkeiden myyntiin tiukennuksia

Lomaosakkeiden markkinointi tiukkenee maaliskuun alusta. Tarkoituksena on parantaa etenkin kuluttajan asemaa. Tasavallan presidentti on vahvistanut eduskunnan hyväksymät muutokset kuluttajansuojalakiin.

Vastedes myyjän on aina laadittava lomaosakkeesta - viralliselta nimeltään aikaosuusasunnosta - erityinen markkinointiasiakirja, jotta ostaja saisi tiedot ostopäätöstä varten. Tästä asiakirjasta pitää selkeästi ilmetä, millaisesta hallintaoikeudesta on kyse ja millaisia asuntoja on tarjolla. Tietoja on annettava mm. aikaosuuksien hinnoista ja asumiskustannuksista sekä ostajan oikeudesta peruuttaa kauppa. Annetut tiedot sitovat vastedes myyjää, sillä markkinointiasiakirja on osa kauppasopimusta.

Lomaosakkeiden esittely- tai myyntitilaisuuksien kutsuista on käytävä ilmi tilaisuuden tarkoitus eli että kyseessä on lomaosakkeiden markkinointitilaisuus. Kutsun tulee sisältää myös keskeiset tiedot tarjottavan oikeuden luonteesta, osuuksien hinnoista ja kohteesta kokonaisuutena. Lomaosakkeen kauppasopimuksen on oltava kirjallinen ja osapuolten allekirjoittama. Sopimus, joka ei täytä asetettuja vaatimuksia, ei sido ostajaa. Jos ostaja haluaa vedota sopimuksen sitomattomuuteen sillä perusteella, että sopimus on sisällöltään puutteellinen, hänen on ilmoitettava siitä myyjälle viimeistään kolmen kuukauden ja kymmenen päivän kuluttua sopimuksen allekirjoittamisesta.

Ostajalla on myös aina oikeus peruuttaa kauppa ilmoittamalla siitä kirjallisesti myyjälle kymmenen päivän kuluessa sopimuksen allekirjoittamisesta. Jos kauppa peruutetaan, myös sen rahoittamiseksi tehty luottosopimus peruuntuu. Myyjä ei saa ottaa ostajalta vastaan kauppahintaa eikä muutakaan maksua ennen kuin peruuttamisaika on päättynyt.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.