Lomailijat koukussa nettiin: Mediaa käytetään enemmän lomalla kuin arkena!

Aiotko sinä ottaa läppärin mukaan kesämökille? Päivitätkö Facebookia ulkomaan lomamatkalta? Uuden tutkimuksen mukaan internetin käyttö on korkeampaa lomalla kuin arkena!

Älypuhelimet, tabletit ja kannettavat tietokoneet kuuluvat nykyään kesälomaan yhtä kiinteästi kuin aurinkorasva, Michiganin osavaltion yliopiston tutkimus paljastaa. Annals of Tourism Research -lehdessä julkaistavien tulosten mukaan pääsy internetiin ja kaikkialla mukana kulkevat digitaaliset laitteet poistavat median käytön hankaluuden lomalla.

– Ennen matkailijat joutuivat etsimään kolikkopuhelimen tai lähettämään postikortteja kehuakseen lomamatkaansa. Nyt he vain kirjautuvat sisään nettiin, lähettävät valokuvia tai tekstiviestejä, kertoo tutkimukseen osallistunut professori Christine Vogt.

Älypuhelinten, tablettien ja kannettavien tietokoneiden käyttö kotona ja töissä on addiktoivaa. Tästä tavasta ei päästä eroon enää edes lomalla.

– Tutkimustuloksemme osoittavat kuin tietotekniikan käyttäminen päivittäin vaikuttaa nykyään myös loma-aikaan.

Michiganin osavaltion yliopiston tutkimuksen mukaan älypuhelinten käyttö on kolminkertaistunut. Langattoman internetin käyttö lomalla on korkeampaa (40 prosenttia) kuin arkena kotona (25 prosenttia). Internetiä käytettiin myös enemmän loman suunnitteluun (80 prosenttia) kuin työn tekoon (70 prosenttia).

– Sillä wi-fi-yhteyttä voi käyttää jo useimmissa matkakohteissa, turistit tarkistavat kohdemaan säätiedot, julkisen liikenteen aikataulut, ravintolasuositukset sekä paljon muuta, Vogt kertoo.


Kuva: Shutterstock

Lähde: ScienceDaily (8.6.2012)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja